Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Uydu İçin Kolaylık Sağlayan Uydu Prizleri

09-08-2018 20:28
Uydu İçin Kolaylık Sağlayan Uydu Prizleri

Uydu prizleri olarak da ifade edilen TV prizleri ya da SAT prizleri; yapı itibari ile televizyon hattından ulaşan sinyali, prizin yapısına göre dengeler. TV desibelini yani sinyalini zayıflatarak çıkış alınmasına yardım eden uydu prizleri mutlaka kaliteli olmalıdır. Türkiye’de genel olarak sağlıklı karasal ya da uydu yayınlarını alabilmek için uydu alıcı ya da TV’ye kadar ulaşan sinyal 60-85 DB aralığında olmalıdır. Bundan dolayı da uydu prizleri tercih ederken bazı noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Elektrik malzemeleri satın alırken genel olarak bazı noktalara dikkat etmek ve kaliteli ürünleri tercih etmek oldukça önemlidir.

Uydu Prizleri Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Uydu prizleri ya da uydu kablosu satın alınırken ilk olarak TV ya da SAT prizinin bağlantısının yapılacağı tesisatın alt yapısına dikkat etmektir. Yıldız bağlantılı mı yoksa geçişli bağlantısı olup olmadığını bilmek oldukça önemlidir. Uydu prizleri için yıldız bağlandı tercih edilecekse, yıldız bağlantının ideal olarak kabul edilen, kayıp değerleri daha az olan tesisat tipi olmaktadır. Tüm tesisat sisteminde kullanılacak olan prizler, yıldız prizler olmalıdır. Bunlara sonlu priz adı da verilir. Düşük kayıp oranları ile devreye alınma işlemlerinde daha az teknik sorunlar yaşanır.Bu bağlantıda her prize tek kablo gelir. Geçişli bağlantı ise; genel olarak daha az tercih edilen bağlantı tipi olmaktadır. Geçişli bağlantı tipi genel olarak daire içine gelen TV kablosu prizden prize atlama ile yapılan daire içinde bulunan bütün prizlere ulaşmaktadır. Bu çeşit tesisatlarda kullanılan prizlerin kaybı genel olarak yüksek olmaktadır. Bu kayıp oranı genellikle 10 DB-14DB arasında olmaktadır. Diğer bir ifade ile hattan gelen sinyali ortalama 10db – 14db düşmektedir. Bu sebeple de devreye alınma uygulaması aşamasında teknik problemler daha fazla yaşanabilmektedir.Bundan dolayı da dikkat edilmesi gereken en mühim unsurların başında geçişin yapıldığı prizler geçişli priz olup en sondaki priz ise geçişli sonlu priz (75 ohm dirençli ) olmasıdır.

Uydu prizleri ya da uydu kablosu tercih ederken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise tesisat tipi dışında uydu yayını mevcut ise prizleri F tipi ya da SAT priz verilmelidir. Karasal yayın, kablo TV gibi yayınlar takip edilecek ise TV prizleri verilebilir. Bunun dışında uydu kablosu tercih ederken dikkat edilmesi gereken önemli unsur; saf bakır yani Cu iletkenden imal edilmiş kablolar seçmektir. Bakır yapışkan folyolu ve örgülü, olabildiğinde düşük ve düzgün zayıflama değerleri veren kablolardır. Bunun dışında neme ve suya dayanıklı olan kabloları da tercih etmek gerekmektedir.

Uydu priz fiyatları da yukarıda bahsedilen birçok unsur ve faktöre göre değişkenlik göstermektedir. Genel olarak uydu priz fiyatları oldukça uygun olmasına rağmen kaliteli ürünler tercih edilmelidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.