Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Üçlü Anahtar Prizi Diğer Prizlerden Ayıran Özellikler

13-08-2018 21:35
Üçlü Anahtar Prizi Diğer Prizlerden Ayıran Özellikler

Elektrik prizleri her evde mutlaka bulunan, gündelik hayatın devamını sağlayan unsurlardır. Elektrik enerjisi ile çalışan priz modelleri; gereksinim duydukları enerjiyi şebekeden temin ederek, güvenli bir şekilde iletilmesine destek olur. Aynı zamanda farklı işlev, renk ve boyutlarda da üretilen bu cihazlar yapılara ve kullanım alanlarına göre sınıflandırılır.

Kullanım alanlarına ve yapılarına göre priz çeşitleri 3’e ayrılmaktadır. Bunlar: topraklı priz modelleri, topraksız priz modelleri, UPS priz modelleridir. Kullanım alanlarına göre ise; suva altı priz modelleri, sıva üstü priz modelleri, nemli yer yani etani priz modelleridir. Bunlar dışında en bilinen ve tercih edilen modeller ise 3 lü anahtar priz ya da üçlü priz modelidir. Üçlü priz ya da 3 lü anahtar priz genel olarak işlevsellikleri bakımından oldukça yaygın şekilde kullanılır. Ancak bu aşamada 3 lü anahtar priz satın alırken mutlaka kaliteli olmasına dikkat edilmelidir.

3 lü Anahtar Priz Modelleri Nelerdir?

Priz modelleri genel olarak sıva altı ve sıva üstü tesisatlarda kullanılır. İki amaca uygun olarak farklı yapılarda ve tasarımlarda üretilmektedir. Sıva altı ve sıva üstü modellerin koruma sınıfları da kullanım bölgelerine göre sınıflandırılır. Nemli ve tozlu ortamlar için özel olarak priz çeşitleri üretilirken, farklı alanlar için farklı prizler üretilmektedir. Priz modelleri arasında enerjinin bağlandığı kontak noktalar ısıdan etkilenmeyen, yanmaz PC ya da bakalit malzemeden üretilmiştir. Dış yüzeyleri yalıtkan özellikte olmalıdır. Bunun dışında topraklı priz modelleri topraksız priz çeşitlerinden ayrı olarak topraklama kontaklarına sahip olmaktadır. Topraklı priz çeşitleri topraksız priz çeşitlerinden farklı olarak cihaz üzerinde meydana gelebilecek kaçakları priz üzerinden topraklama hattına aktarır. Bu sayede kaçak, insanlara hasar vermeden toprağa gönderilir. Özellikle de çocukların güvenliği açısından priz sebebiyle zarar görmemeleri için priz yuva altlarına monte edilmiş ve yalnızca cihazın fişinin girişine izin veren, diğer cisimlerin yuvaya girişini önleyen özel koruma aparatına sahip olan priz modelleri de mevcut olmaktadır. Bu sayede sivri ya da metal unsurlar, çocuklar tarafından prize sokulamaz ve güvenlik sağlanmış olur. Bunun dışında duvara monte edilebilen priz modelleri dışında gezici şekilde kullanılabilen ve montaj zorunluluğu bulunmayan çoklu priz modelleri yani 3 lü anahtar priz modelleri de mevcuttur. 3 lü anahtar priz ya da üçlü priz modellerinde de topraksız, topraklı ve UPS çeşitleri mevcuttur. Standart prizler, topraklama ihtiyacına gerek kalmayan TV, müzik seti gibi elektronik cihazlarla birlikte kullanım için üretilmiştir. Topraklı prizler ise topraklama ihtiyacı olan buzdolabı, çamaşır makinesi gibi cihazlar için uygun olmaktadır. UPS priz çeşitleri ise daha çok bilgisayar gibi hassas cihazlarda kullanılmaktadır. Üçlü anahtar priz fiyatları ise en merak edilen konulardan biridir. Üçlü anahtar priz fiyatları genel olarak oldukça uygun ve herkesin ulaşabileceği fiyatlardadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.