Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Suya Dayanıklı ve Güneş Enerjili Sokak Aydınlatma Ürünleri

10-09-2020 01:47
Suya Dayanıklı ve Güneş Enerjili Sokak Aydınlatma Ürünleri

Led sokak aydınlatma sistemleri kullanıldığı alana bağlı olarak suya dayanıklı olmalıdır. Özellikle güneş enerjisi ile çalışan sokak aydınlatma ürünleri tam bir tasarruf ürünüdür. Led sokak lambaları genel olarak düşük elektrik ile çalışmaktadır. Bunun yanı sıra sokakların aydınlatılması amacıyla led sokak lambaları lyüksek lümen düzeyleri sağlayan beyaz bir ışık yaymaktadır. Bunun yanı sıra daha düşük watt ve daha düşük fotopik lümenlik sokak lambaları da sokak lambaları kapsamında kullanılmaktadır. Led sokak lambaları için günümüzde tercih edilen lambalar, doğaya dost ve enerji tasarrufu sağlayan sistemlerdir. Led sokak aydınlatma ürünleri aşırı enerji tüketen yol lambaları yerine de kullanılmaktadır. Led sokak lambaları yarı iletken malzemelerden yapılan ışık aydınlatma sistemleridir. Ledlerin yaydığı ışın rengini ise kullanılan kimyasalların çeşidi belirlemektedir.

Solar Sokak Lambası

Solar sokak lambası güneş ışığı ile çalışan oldukça tasarruflu ve sağlıklı aydınlatma çeşididir. Güneş enerjisi ile çalışan lambalar özellikle elektrik ihtiyaçlarının karşılanması için belediyeler tarafından tercih edilen sistemlerdir. Solar sokak lambaları, güneşten gelen 8 saatlik şarj ile yaklaşık olarak 20 saat boyunca kesintisiz ışık vermektedir. Herhangi bir kesinti olmadan ve ışık kaybı olmadan solar sokak lambaları kullanılabilmektedir. Güneş enerjili solar ampuller fotovoltaik hücreler ışığın üzerinde yer almaktadır. Bunlar yarı iletken ve üzerinde çok kısımlı elektronik devreler bulunan silikon parçaları ifade etmektedir. Güneş hücre yüzeylerine çarpması durumunda fotonlar emilmektedir. Bu durumda da elektronlar hücrenin bir yanından farklı bir yanına atlamaktadır. Işık hücrenin iki tarafına da bağlanmaktadır. Bundan dolayı da akım yolu sonuçlanır.

Güneş Enerjili Sokak Lambası

Güneş enerjili sokak lambası hem tasarruflu hem de çevre dostu olması sebebiyle en çok tercih edilen aydınlatma ışık verimi açısından da oldukça başarılıdır. Bahçe ışıkları şeklinde kullanılan güneş enerjili lamba sistemleri güneşin doğal enerjisini sizlere sunmaktadır. Bu lambalar sürekli güneş altında olduğu için sürekli enerji akışı söz konusudur. Solar paneller üzerinde biriken kir verimli çalışmalarını engellemektedir. Bunun yanı sıra pillerin de şarj olmasına engel teşkil etmektedir. Genel olarak bu ürünler en sağlıklı ve tasarruflu aydınlatma sistemidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.