Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Spiral Boru Nerede Kullanılır

28-12-2022 16:47
Spiral Boru Nerede Kullanılır

Çelik olan modeller yüke ve darbelere maruz kalmalarında herhangi bir riske neden olmaz. Kabloları korumanın yanı sıra sabitlenmelerinde de fayda sağlayan bir borudur. Elektrik hattındaki kiriş dönüşlerinde, kolonlarda ve kablo dönüşlerinin fazla olduğu alanlarda güvenle kullanılabilir.

Spiral Boru

Spiral boru, elektrik akımı sağlanması aşamasında kabloların zarar görmesini engelleyen ve koruyan hortumlardır. Kabloların korunması için fayda sağlayan bu boruların farklı türleri olup en sık kullanılanları çelik olanlardır. Çapları bakımından da farklı türlere ayrılan spiral borular 25 mm’den 3000 mm’ye kadar çaplarda üretilebilirler. Çevresel herhangi bir kaynak olmadan da üretilebilmeleri mümkün iken boyları daha uzun olanlarda kaynak yapılması gerekli olur.

Spiral Boru Çeşitleri

Spiral boru çeşitleri metal ya da yalıtkan malzemelerden üretilirken metal olarak çelik, kalaylı çelik ve izoleli çelik gibi türlerden oluşur. Spiral borular belirli bir şekillendirme sağlanarak boşlukları sarma işlevi görürler. Çelik olan türlerinin dayanıklılığı düz kaynaklı spirallere göre daha yüksektir. Spiral olan boruların çeşitleri arasında üretim malzemeleri dışında spiral rakoru, polypropilen, çelik, polyamit ve pirinç spiral rakoru yer alır. Çeşitleri arasında kullanım alanlarına bakılarak tarımsal sulama, musluk suyu mühendisliği, petrokimya, kentsel inşaat gibi alanlarda sıklıkla kullanılır. Standartlara uygun bir şekilde üretilen bu borular kolay bir şekilde kıvrılarak boru formuna dönüşür ve iç dış birleşmeleriyle konfor kazanır.

Spiral Boru Fiyatları

Spiral borular birçok farklı kullanım alanına sahipken maliyetleri de farklılık gösterecektir. Spiral boru fiyatları üretim malzemesi, kullanım alanı, çapları ve uzunluklarına göre değişebilirken en kaliteli ürünlerin kullanılması avantaj sağlayacaktır. Spiral borular son derece faydalı olan ve ulaşılması zor alanlarda kolaylıklar sunan bir boru çeşididir. Kullanım alanlarına bakılarak doğru boru çeşidini kullanıp büyük faydalar sağlanabilir. Akım yaratan kabloların zarar görmesini engellemek amacıyla tercih edilen bu kabloların kaliteli ve yüksek mukavemet sağlaması önemlidir. Bu sayede kablolara herhangi bir zarar gelmeden uzun ömürlü bir kullanım sağlanabilir. Günümüzde sıklıkla kullanılan bu kablo modelleri geniş bir kullanım alanı olmasından dolayı her alanda fayda sağlar.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.