Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Şerit Led Nasıl Çalışır

20-11-2022 17:53
Şerit Led Nasıl Çalışır

Son zamanların en çok tercih edilen aydınlatma sistemlerinden biri olan şerit led, evinizin dekorasyonlarına çok yakışan ve aydınlatma gücü yüksek olan sistemlerden biridir. Küçük led ampullerin esnek ve ısıya dayanıklı bir şerit bant üzerine dizilmesiyle elde edilen sistemin elektriğe bağlanması gerekmektedir. Bağlayacağınız elektrik türü dilerseniz bir pil, dilerseniz akü ya da tercihinize göre priz olabilir.

Şerit Led

Aynı zamanda şerit led bantlarını satın aldığınızda yanında ek olarak almanız gereken bir adet de trafo bulunmaktadır. Şerit ledlerinizi bu sayede elektriğe bağlayabilirsiniz. Şerit ledlerin uç kısmında bulunan iki adet farklı renkte kablo bulunmaktadır. Şerit ledin uçunda bulunan kırmızı yani artı olan uç trafonun V+ yazan kısmına, şeritin ledin aynı uçunda bulunan siyah yani eksi olan uç ise trafonun V- yazan kısmına bağlanır. Trafoda bulunan diğer boşluklara ise elektrik gücünü iletecek cihazın ya da materyalin kabloları bağlanarak çalışmaya hazır hale getirilir.

Şerit Led Çeşitleri

En çok tercih edilen ve dekorasyon alanında kullanıma en uygun olan bu sistem, şerit led çeşitleri başlığı altında 4 farklı ana başlığa ayrılır. Aydınlatma güçleri açısından bakıldığında şerit ledler iki kola ayrılır. Bunlar; tek çipli şerit ledler ve üç çipli şerit led modelleridir. Bu iki model arasındaki tek fark parlaklık farkıdır. Tek çiplerin içerisinde tek bir diyot bulurken diğer model olan üç çipli led içerisinde ise üç diyot bir arada bulunur. Bu üç diyot da üç çipli şerit ledlerin daha parlak ışık vermesine yol açar. Şerit ledlerin diğer iki ana başlığa ayrılan özellikleri ise silikonlu ve silikonsuz olmasıdır. Silikonsuz ledler iç mekanlar için daha uygunken, Silikonlu ledler ise dış mekanlarda kullanılmaya daha yatkındır.

Şerit Led Fiyatları

Son zamanlarda en çok tercih edilen aydınlatma sistemlerinden bir olmasına rağmen şerit led fiyatları diğer aydınlatma modellerine nazaran daha uygundur. Hem uygun fiyatlı olmasıyla hem de aydınlatma gücü ve dekorasyonunuza katacağı estetik görünümüyle Şerit ledler sizler için en uygun aydınlatma sistemlerinden bir olabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.