Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Şarjlı Led Ampülde Işıklandırma Nasıldır?

19-08-2018 17:03
Şarjlı Led Ampülde Işıklandırma Nasıldır?

Led ampül kaynakları ışık elde etmek için yarı iletken ve elektrominesanstan faydalanan ışık kaynaklarıdır. Günümüzde led lambaların bu denli popüler olmasının birçok sebebi var. Öncelikli olarak ışık kaynakları konusunda bilinçlenilmesi, enerji tasarrufu, hem bireysel hem de toplumsal olarak sağladığı avantajlar ve kazançlar sayesinde giti git led ampül kullanımı yaygınlaşmıştır. Popülerliğini yeni yeni kazansa da aslında led modelleri 50 yılı aşkın bir süredir kullanılan ve geliştirilen bir teknoloji. Özellikle de trafik ışıkları, video ekranları, sokak aydınlatmaları ve şarjlı led en yaygın şekilde kullanılan formları.

Şarjlı led modelleri de en az klasik ledler kadar yaygın. Beyaz ledlerin diğer beyaz ışık kaynaklarının yerini almaya başlamasıyla, elektrik kesintileri için de çözümler arandı ve şarjlı led geliştirildi. Hem tasarruflu, hem dayanıklı hem de uzun ömürlü olması sayesinde de en ideal aydınlatma kaynaklarının başında geliyor.

Şarjlı LED Ampül Nedir?

Şarjlı led, led kaynaklarının geliştirildiği teknolojilerinin başında geliyor. Ampülün içerisinde uzun süre dayanabilecek şekilde enerji depolama özelliği olan led şarjlı modelleri akıllı sensörlere de sahip. Bu şekilde elektriklerin kesildiğini anlayabilen bu teknoloji; içerisinde depolamış olduğu enerjiyi kullanarak elektrik kesintilerinde de aydınlatma kaynağı olmaya devam ediyor.

Şarjlı Led Modelleri Nelerdir?

Led şarjlı modellerde fener, mum gibi ihtiyaçlar ortadan kalkarak; hastane ya da okul gibi elektriğin elzem olduğu alanlarda da ciddi bir ihtiyacın giderilmesini sağlamaktadır. Şarjlı led modelleri genel olarak şebekeden kaynaklı elektrik kesintilerini anlamaktadır. Bu algılamadan sonra ise ampülün güç düğmesinin konumunu algılıyor ve açık ya da kapalı konumunu belirleyip kontrolü kullanıcıya bırakıyor. Şarjlı led modelleri bireysel olarak evlere kolayca adapte olabilen bir sistem. Eski ampüllerin led şarjlı modellerle değiştirilmesi ışık kaynağı için yeterli olacaktır. Ekstra olarak kablolama, kontrol kutuları, uzaktan kontrol gibi pahalı sistemlere başvurulması gerekmemektedir. Bunun dışında eğer elektrikler kesildiğinde ampülün güç düğmesi açık konumda ise, kullanıcı elektriklerin kesildiğini anlamadan aydınlatma sistemi devreye giriyor. Led şarjlı bu aşamada normal ışık kaynağı olmaya devam ediyor. Işıkta azalma ya da fazladan enerji harcama gibi durumlar da söz konusu olmuyor. Şarjlı led modelleri genel olarak ampülleri teknolojik gelişmelerle akıllı bir hale getirmek ve şebeke kesintilerinden etkilenmemek için kullanmak mümkün. Şebeke ve anahtarlama sensörü yardımı ike batarya, kontrol teknolojisi, zeka, CPU, hafıza ve baskılı devre kullanılarak oluşturulmuştur. Ancak Şarjlı led modelleri dışarıdan bakıldığında tamamen normal bir ampül görünümünde olmaktadır.

Şarjlı Led Fiyatları Nedir?

Şarjlı led fiyatları genel olarak tercih edilen modele göre değişmektedir. Ancak sağladığı tasarruf ve elektrik kesintilerine akıllıca bir çözüm olması gibi birçok avantajı göz önünde bulundurulduğunda şarjlı led fiyatları oldukça ekonomik ve uygundur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.