Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Projektör Ne Kadar Elektrik Yakar

04-09-2021 23:14
Projektör Ne Kadar Elektrik Yakar

Projektörler genellikle geniş alanları ve dış mekanları aydınlatmada kullanılmaktadır. Kullanım alanına göre yüksek ve düşük güçte projektörler bulunur. Dış mekanlar ve geniş alanlarda yüksek güçteki projektörler tercih edilir. Örneğin bahçeler, köprüler, stadyumlar, otoparklar, halı sahalar, caddeler, konser alanları, sokaklar, fabrikalar gibi birçok geniş alanların ve düğün gibi geniş çaplı organizasyonların aydınlatılmasında yüksek güçteki projektörler önemli bir yere sahiptir.Düşük güçteki projektörler ise sinema, tiyatro sahnelerinin aydınlatılmasında kullanılan projektörlerdir.

Led Projektör

Led projektör eski tip halojen projektöre göre birçok üstünlüğe sahiptir. Bunlardan söz edecek olursak led projektörler daha uzun ömürlü olup daha fazla enerji tasarrufu yapmaktadır. Led projektörlerin aydınlatma ömrü yaklaşık 50 bin saat iken eski tip projektörlerin ömrü ise 3 bin ile 6 bin saat arasında değişmektedir. Enerji tüketiminde de eski tip projektörlere oranla büyük bir üstünlüğü vardır. Led projektörler 10 watt ile 150 watt arası enerji harcarken eski tip projektörler ise 300 watt ile 1.500 watt arası enerji harcamaktadır.Ayrıca led projektörler iklim koşullarına uygun tasarlanmış olup karlı, yağmurlu ve rüzgârlı havalardan etkilenmeden çalışmaya devam eder. Led aydınlatmalarda karbondioksit salınımın daha düşük olması ve enerji tasarrufu açısından led projektörlerin tercih edilmesi daha mantıklı bir seçim olacaktır.

Led Projektör Modelleri

Led projektör modelleri genellikle dikdörtgen ve kare şeklinde tasarlanmıştır. Son zamanlarda slim tip yani daha ince yapılı bir görünüme sahip olmuştur.Led tiplerine göre ise SMD led ve COB led projektör olarak iki farklı modele sahiptir. İngilizce ‘Chip on board’ cümlesinin kısaltımı olan COB led, led çiplerinin seri bağlantılı bir şekilde dizilmesiyle oluşan led modelidir. Tek bir renk seçeneği vardır o da sarıdır. Tek bir rengi olduğu için daha fazla aydınlatma sağlar. Daha güçlü bir ışık istiyorsanız COB ledli projektör modelini seçmeniz daha akıllıca olacaktır. SMD led ise ‘surface mount device’ cümlesinin kısaltımıdır. Led çiplerinin birbirine paralel dizilmesiyle oluşan led modelidir. Kırmızı, yeşil ve mavi renk seçenekleri vardır.

Led Projektör Fiyatları

Led projektör fiyatları kullanılan led tipine, ışığın aydınlatma gücüne ve ışığın rengine göre farklılık göstermektedir. Örneğin tek renkli COB ledli projektörler, renk seçeneklerine sahip olan SMD ledli projektörlere göre daha uygun fiyatlıdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.