Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Prizleri Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

13-08-2018 21:48
Prizleri Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Elektrik priz çeşitleri;elektrik enerjisi ile çalışan cihazların ihtiyaç duydukları enerjinin şebekeden alınması ile güvenli bir biçimde iletilmesini sağlayan önemli unsurlardır. Duvarlara renk katmaya da yardımcı olan bu unsurlar genel olarak işlevsellikleri ile ortaya çıkar. Metal prizler gibi birçok priz modelleri de yaygın olarak kullanılmaktadır. Priz modelleri genel olarak yapılarına ve kullanım alanlarına göre bazı gruplara ayrılmaktadır.

Yapılarına ve kullanım alanlarına göre priz çeşitleri; topraklı prizçeşitleri, topraksız priz çeşitleri, ups prizler olarak üçe ayrılmaktadır. Kullanım alanlarına göre ise sıva altı prizler ve sıva üstü prizler ile beraber nemli yer yani etani prizler mevcuttur. Priz fiyatları da tercih edilen modele göre değişmektedir.

Priz, elektrik akımı almayı sağlayan kablo ucundaki fişin sokulduğu; faz ve nötr uçların yer aldığı ve fiş sokulduğunda altında ve üstünde fişe temas eden topraklama uçları olan yuvaya denilmektedir. Priz modelleri genel olarak yaşam kalitesinin artmasını ve konforu artmasını sağlayan unsurlardır. Elektrik tesisatının ve aksamlarının sağlam, güvenli ve ihtiyacı karşılayacak şekilde dizayn edilmiş olması gerekmektedir. Priz, hayat konforunu arttıran bir unsur olsa da genel de dikkat edilmemektedir. Ancak telefonun şarj edildiği yer bile çoğu zaman hayat kalitesi için önemlidir.

Priz Modelleri Nasıl Seçilir?

İlk olarak evin elektrik tesisatı yenileniyorsa dikkat edilmesi gereken başlıca unsur; priz seçimidir. Temel aydınlatma faktörleri olan ve her odada kullanılan tepe ışıklarını yakmaya yarayan anahtarlar ya da diğer bir tabiri ile elektrik düğmeleri ve evdeki elektrik gereksinimin karşılanmasını sağlayan prizler yaşam alanlarımızda en çok kullandığımız elektrik aksamları arasındadır. Bundan dolayı da prizler birçok yerde kolaylıkla bulunabilir ve satın alınabilir. Birçok model arasından hangi prizi seçerseniz seçin dikkat etmeniz gereken tek unsur kaliteli olmasıdır. Düşük kalitede priz ya da priz modelleri zamanla yerinden oynayabilmektedir. Bunun dışında kalitesi düşük olan priz çeşitlerinde anahtarlarda tutukluklarda ortaya çıkabiliyor. Güvenlik açısından oldukça riskli olan bu durum hem can sıkıcı hem de oldukça tehlikeli olabilmektedir. Bundan dolayı da priz modelleri için öncelikli unsur kalite olmalıdır.

Priz modelleri arasında en sevilenlerden biri korumalı priz çeşidi olmaktadır. Eğer ev çocuklu bir ev ise çocuk için mutlaka korumalı elektrik prizleri tercih edilmelidir. Bu şekilde çocuk büyürken prize el sokma gibi tehlikeli ve riskli durumlardan ortadan kalkacaktır. Kapaklı priz tercihi özellikle çocuklu aileler için en önemli güvenlik unsurlarından biri. Çocuk düşünen ailelerin de evlerini şimdiden bu duruma hazırlamalı ve kapaklı priz tercih etmeleri önerilmektedir. Priz fiyatları tercih edilen priz çeşidine göre değişmekle beraber genel olarak oldukça uygun olmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.