Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Otopark, Çocuk Oyun Alanı, Kampüs vb. Birçok Alanda Kullanılan Sokak Armatürleri

25-01-2021 13:18
Otopark, Çocuk Oyun Alanı, Kampüs vb. Birçok Alanda Kullanılan Sokak Armatürleri

Sokak led armatürü otoparklarda, çocuk oyun parklarında, kampüslerde en çok kullanılan aydınlatma sistemlerinin başında gelmektedir. Led armatür sistemleri en yeni teknoloji ile üretilen, en verimli ışık sistemidir. Özellikle enerji tasarrufu sağlaması sayesinde belediyeler tarafından sokak aydınlatma sisteminin avantajı oldukça fazladır. Led sokak aydınlatma sistemleri diğer aydınlatma sistemlerine kıyasla çok daha ekonomik, çevre dostu ve verimli bir ışık sistemidir. Enerji tasarrufunun ötesinde, özellikle uzun süreli kullanım avantajına sahip olması ile tercih edilmektedir. Türkiye ve birçok dünya ülkesinde en çok kullanılan aydınlatma sistemi, led aydınlatma sistemleri olmaktadır. Bu özelliği ile ülke ekonomisine de katkıda bulunması oldukça mümkün olmaktadır. Led sokak aydınlatma sistemlerinin tasarımı klasik led aydınlatma sistemlerinden farklıdır. Bu ışık sistemleri; soğutucu gövdesi, ışık kaynağı ve led modül sistemi ile çalışmaktadır. Bu özelliğinin ötesinde ise asimetrik bir ışık yayılımı yapmak için optik lens kullanılmaktadır. Bu özellikleri, ışığın çok daha az harcanarak daha fazla aydınlatma sistemi elde edilmesi mümkündür.

Sokak Aydınlatma

Sokak aydınlatma soğutucu gövdeye sahiptir. Bundan dolayı da iyi bir termal yönetim sağlamaktadır. Bu özelliği elde etmek adına kaliteli led sokak armatürleri kullanılması oldukça önemlidir. Bu özelliği ile uzun yıllar sorunsuz şekilde sokak armatürü çalışacaktır. Genel itibari ile led sokak armatürlerinin renk sıcaklığı birbirinden farklı şekillerde oluşmaktadır. En ideali ise 2700 ve 6500k aralığında olan renk skalasıdır. Renk seçenekleri de ihtiyaca göre değişmektedir. Bu renk seçenekleri; sıcak beyaz, doğal beyaz ve soğuk beyaz aydınlatma çeşitleri olmaktadır. Led sokak aydınlatma sistemleri ledlerin önünde asimetrik lens kullanılması ise ışık birçok alana, geniş biçimde yansıtılmaktadır. Bu lensler de ışıkları asimetrik aydınlatma ihtiyacını karşılar. Bu özelliği ile ışık yol ve sokak alanında homojen olarak dağılma avantajını da elde etmemizi sağlar. Led sokak sistemleri özellikle şehir içi yollarda, şehirler arası yollarda ve bina çevrelerinde yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Sokak Led Aydınlatma

Sokak led aydınlatma araçların ve yayaların güvenli şekilde yolculuk etmesini ve sokakta zaman geçirmesini sağlar. Ekonomik bir aydınlatma sistemi olması sayesinde oldukça avantajlıdır. Genel olarak ödenen tutarı kısa süre içerisinde kar olarak yansımaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.