Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Ofis Aydınlatması Çalışanları Nasıl Etkiler

31-03-2023 03:28
Ofis Aydınlatması Çalışanları Nasıl Etkiler

Ofis aydınlatması, çalışanların verimliliklerini, sağlıklarını ve morallerini doğrudan etkiler. Bu nedenle, ofis aydınlatmasının uygun bir şekilde tasarlandığından ve kurulmuş olduğundan emin olunmalıdır.

Ofis Aydınlatma Ürünleri

Ofis aydınlatma ürünleri, çalışanların verimliliği, sağlığı ve morali üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Aşağıdaki gibi farklı etkileri olabilir:

  • · Sağlık: Uygun aydınlatma, göz sağlığını koruyan ve jet lag gibi ritim bozukluklarını önleyen doğal gün ışığının kullanımını teşvik eder.
  • · Moral: Iyi aydınlatma, çalışanların daha rahat ve mutlu hissetmelerini ve morallerini artırır.
  • · Özelleştirme: Çalışanların aydınlatma seviyelerini kişisel ihtiyaçlarına göre ayarlamalarına olanak tanıyan aydınlatma sistemleri, daha iyi bir çalışma ortamı oluşturur.

Ofis Aydınlatma Armatürleri

Ofis aydınlatma armatürleri satın alırken bilinmesi gereken bazı önemli faktörler şunlardır:

  • · Işık seviyesi: Ofisin ihtiyacı olan ışık seviyesini belirleyin ve bunu karşılayacak yeterli aydınlatmayı sağlamaya çalışın.
  • · Doğal ve yapay aydınlatma: Hangi tip aydınlatma kaynaklarının kullanılacağını ve bunların uyumlu bir şekilde kullanılması gerektiğini belirleyin.
  • · Enerji verimliliği: Ofis aydınlatmasının enerji verimli olması, enerji maliyetlerini azaltacak ve çevre
  • · Estetik: Ofisin görsel estetiğini destekleyecek ve ortamın güzelleşmesine katkıda bulunacak aydınlatma seçin.
  • · Maliyet: Aydınlatma çeşitleri ve fiyatları arasındaki farklılıkları araştırın ve ofisin ihtiyacına uygun bir aydınlatma seçin.
  • · Montaj ve kurulum: Aydınlatmanın kolayca monte edilebileceğini ve kurulumunun basit olacağını araştırın.
  • · Üretici ve garanti: Aydınlatmanın kalitesini ve üreticinin güvenilirliğini araştırın ve ürüne ek olarak verilen garantiyi de dikkate alın.

Bu faktörler dikkate alındığında, ofisin ihtiyacına uygun ve verimli bir aydınlatma sistemi seçilebilir.

Ofis Aydınlatma Sistemleri

Ofis aydınlatma sistemleri, ofisler için ne kadar aydınlatma cihazı alınması gerektiği, ortamın büyüklüğü, işlevi, ihtiyaçları ve güneş ışığına maruziyeti gibi faktörlere bağlıdır. Genel olarak, bir ofis ortamı için aydınlatma cihazı sayısı şu şekilde hesaplanabilir: metrekare Başına Işık Yoğunluğu, güneş ışığına maruz kalma ve işlevsellik. Bu faktörlere dayanarak, ofis ortamının büyüklüğüne, işlevine ve güneş ışığına maruziyetine göre, gerekli olan aydınlatma cihazı sayısı belirlenebilir. Bu sayı genellikle bir ofis ortamı için 10 ila 20 arasında değişebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.