Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Odalarda Kullanacağınız Led Ampuller Kaç Watt Olmalı?

10-09-2020 01:58
Odalarda Kullanacağınız Led Ampuller Kaç Watt Olmalı?

Led ampul tasarruflu olması sebebiyle en çok tercih edilen aydınlatma sistemlerinin başında gelmektedir. LED ampuller üzerinde genel olarak watt ve lümen değerleri bakımından özelliklerini kazanmaktadır. Bu aşamada watt, harcadığı enerji miktarını gösteren bir detaydır. Bu detay özellikle ne kadar elektrik faturası ödeyeceğinizi de ortaya koymaktadır. Lümen ise ampulün toplam ışık çıktısını gösteren bir unsurdur.Lümen ne kadar yüksekse ışık da o kadar fazladır. Led ampuller hem iç mekanlarda hem de dış mekanlarda kullanılmaktadır. Led ampul kullanmaya karar verdiğiniz odanın büyüklüğüne göre led ampul tercih etmeniz oldukça önemlidir. Odanın büyüklüğünü hesaplayarak en uygun ampulü bulabilirsiniz. Yaklaşık olarak her m2 için 100 lümen ışık akısına ihtiyaç bulunmaktadır. Şayet ampulü kullanacağınız oda 20 m2 ise 2000 lumen değerinde ya da 1000 lümen değerinde ampul gerekmektedir.

Led Ampul Çeşitleri

Led ampul çeşitleri oldukça zengindir. Kullanacağınız alana göre ampullerin renk sıcaklığı değerlerine bakmanız gerekmektedir. Düşük değerli sıcaklık renkleri sıcak ve sarı aydınlatma ortamı sağlar. Ancak yüksek değerli sıcaklık renkleri soğuk ve beyaz renkli aydınlatma ortamı sağlamaktadır. Led ampul satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli özellik ise etkinlik faktörü olmaktadır. Lümen değerinin watt cinsinden güce bölünmesi ile bu değerler elde edilmektedir. Watt başına ne kadar ışık verdiği bu faktör ile belirlenmektedir.Şayet gerçekten verimli bir aydınlatma ile enerji tasarrufu için led aydınlatma tercih edecekseniz, yüksek etkinlik faktörüne sahip LED lambalar sizin için en doğrusudur. Üreticiler genel olarak lambalara 50.000 saat, 100.000 saat gibi kullanım ömrü sunarak satışa sunmaktadır. Bu rakamlara dikkat ederek ürünleri satın almanız oldukça önem teşkil etmektedir. 2700K ve 3500K aralığı enkandesan lambalara eşdeğer olarak görülür ve ev kullanıcıları için en ideal seçim olmaktadır. Bu aralık sıcak beyaz olarak ifade edilmektedir. Diğerleri ise, beyaz ve soğuk beyazdır.

Led Ampul Fiyatları

Led ampul fiyatları satın alacağınız ürünün özelliklerine ve kalitesine göre belirlenmektedir. Yukarıda bahsedilen faktörler ne kadar ideal ise led ampul fiyatları da buna göre avantaj sağlar.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.