Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Mutlusan Sigorta Kutusu Ne İşe Yarar

09-08-2021 02:19
Mutlusan Sigorta Kutusu Ne İşe Yarar

Su hayat, elektrik ise medeniyettir. Yaşadığımız mekanlarda mutlaka elektrik ile çalışan makinalar, aletler, aydınlatma ve güvenlik elemanları bulunmaktadır. Ama elektrik tehlikelidir ve ölüme sebebiyet verebilir. Elektriğin bu tehlikelerine karşı sigortaları ve bu sigortaları güvenli şekilde bir arada toplayan ve bizlere kontrol olanağı sağlayan Mutlusan sigorta kutularını kullanmalıyız.

Mutlusan Sigorta Kutusu

Mutlusan sigorta kutusu güvenlik işlevinin yanında dekoratif ve ergonomik yapısıyla, kullandığınız mekana, görsel uyumuyla, güven değeri katar. Mekana giren elektriğin, kontrol merkezi olan Mutlusan sigorta kutusu; mekan içindeki tüm elektronik ve mekanik cihazları besleyen elektriği kontrol eden ve onları koruyan sigorta anahtarlarını içinde barındırır ve bu sigorta anahtarlarını; toza, neme ve darbelere karşı korur. Alev almaz malzemelerle üretilir.

Mutlusan sigorta kutusu; dış mekan ve iç mekan sigorta kutuları olarak, iç mekanda da sıva üstü ve sıva altı sigorta kutuları olarak sınıflandırılır. Mutlusan dış mekan sigorta kutusu;adından da anlaşılacağı gibi açık havada ve tüm olumlu olumsuz hava koşullarına dayanıklı olması amaçlanarak üretilmiştir. Yağmur, rutubet gibi kısa devre yaptıracak etmenlerden korumak amaçlı poliüretan malzeme ve sızdırmazlık contaları ile korunaklıdır. Bu tip Mutlusan sigorta kutusunu, apartmanımızın kalorifer, hidrofor odası, yüzme havuzu filtre ve pompa odası gibi suyun olduğu yerlerde de güvenle kullanabilirsiniz.

Mutlusan Sıva Üstü Sigorta Kutusu

İç mekan sigorta kutularından Mutlusan sıva üstü sigorta kutusu, monte edildiği nokta dış cephe duvarına isabet ettiği durumlarda, ısı izolasyonunda zayıf bölge oluşturmamak amaçlı olarak kullanılır ki bu durum genellikle müstakil evlerde karşımıza çıkar.

Mutlusan Sıva Altı Sigorta Kutusu

Apartman gibi toplu yaşam mekanlarında genellikle sigorta kutuları daire dış kapısı çevresindedir ve dış cephe ile alakası yoktur. Dekoratif olarak daha güzel ve estetik göründüğü için genellikle Mutlusan sıva altı sigorta kutusu tercih edilir.

Sigortalarınızın sık sık atmasını önlemek, kabloların aşırı ısınıp yangına sebep olmaması ve bina içi elektrik ağına zarar vermemesi için kullanılacak mekanın özellikleri, piriz sayısı ve kullanacağınız amper yüküne uygun, sigorta anahtar sayısını belirlemeniz ve hatta kaçak akım rölesini de düşünerek Mutlusan sigorta kutusunun boyutlarına, gönül rahatlığıyla karar verirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.