Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Kapalı Alanların Işıklandırılması İçin Kullanılan LED Aydınlatma Sistemleri

08-07-2021 01:08
Kapalı Alanların Işıklandırılması İçin Kullanılan LED Aydınlatma Sistemleri

Kapalı alanlar, sınırlı giriş ve çıkışa, oksijen miktarına sahip olarak sınıflandırılmış çalışma alanlarıdır. Tüneller, açılmış derin çukurlar, kanallar ve depolar kapalı alanlara örnek verilebilir. Kapalı alanlar mümkün olduğunca doğal ışığa benzer bir yapıda ışıklandırılmalıdır. LED aydınlatma türü kapalı alanları aydınlatmada tercih nedenidir.

LED Aydınlatma

LED aydınlatma, evlerde ışığı olanağı bol bir biçimde dağıtarak faturalarda tasarruf sağlamaktadır. Depo, derin kuyu, metro hattı gibi kapalı alanlarda da ışığı çevreye yayarak hem sağlığa etki etmemekte hem de kullanılan enerjiden kazanım sağlamaktadır. Üç temel LED türü vardır. Bunlar; DIP, SMD ve Cob kavramlarıyla adlandırılır. Bir aydınlatma türü olarak LED, ekonomik olma özelliğiyle; kapalı, açık, ofis, dış, iç mekân fark etmeksizin bütün yapılarda yaygınlaşmaktadır. Yüksek gerilim hattı içermemesi bakımından uzun ömürlü olan LED aydınlatma, kapalı alanlar için uygun görülmektedir.

LED Aydınlatma Sistemleri

LED aydınlatma sistemleri içerisinde; LED’li ışıldak, Cata LED, LED etanj armatür, endüstriyel LED armatür, LED spot, lineer armatür gibi aydınlatma sistemleri bulunmaktadır. Kullanım alanları olarak çok fazla işleve sahip olan ledler; otoyol kenarları, yollar, bina girişleri, park ve bahçelerde, anlam ve önemi büyük olan yapılarda kullanılmaktadır. Kapalı alanların aydınlatılmasında ilk akla gelen armatür olan LED armatürler uyarıcı görevi gören kırmızı, mavi, sarı gibi farklı renk çeşitliliğiyle de kullanımında çeşitlilik sunmaktadır. LED sistemleri içerisinde bulunan; Lineer LED, tek tek ledlerin baskılı bir zemine oturtularak toplu hâle getirilmesiyle oluşturulur. Cob LED; belirli bir merkezde toplanan LED parçalarının birlikte çalıştırılmasıyla oluşturulan sisteme denmektedir. Dc LED; bu tür ledlerin düzenli sisteme sahip akımları vardır. Rgb LED; renk değiştirme olanağı bulunan ledlerdir.

LED Aydınlatma Ürünleri

LED aydınlatma ürünleri, LED paneller, LED spotlar, LED ampuller ve projektörler olarak sıralanabilir. Bu tür aydınlatma ürünleri alışıla gelmiş ışık kaynaklarından daha güvenlidir. Isı üretmezler, bundan dolayı ledlerin üzerlerine dokunulabilir. Zararlı gaz ve koku içermediklerinden çevre kirliliğine neden olmamaktadır. LED aydınlatma ürünleri üzerine ledler çeşitli biçimlerde dizilerek kullanılan ortama estetik bir görüntü vermektedirler. Fabrika depolarında ve tünellerde yanlamasına yerleştirilen LED ürünleri görüş açısını türevlerine göre daha fazla artırmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.