Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Kaçak Akım Rölesi'nin Görevi Nedir?

27-08-2018 12:20
Kaçak Akım Rölesi'nin Görevi Nedir?

Kaçak Akım Rölesi'nin Görevi Nedir?

 

            Yalıtım hatasından meydana gelen birtakım problemler karşısında, algılanan kaçak akımın değerini ve miktarını doğru şekilde belirleyerek belirtilen değerlerin prensibine göre önlem sağlayan ürünler; kaçak akım rölesi olarak bilinmektedir. Bir nevi yalıtımdan ortaya çıkan sorunlara karşı önlem olarak büyük bir avantaj getiren ürünlerdir. Devreye giren ve aynı zamanda devreden çıkan akımın birbirine eşitliği ilkesine dayanarak çalışma prensibine sahip olan bu ürünler, bölgenin herhangi bir noktasında dengesizlik nedeniyle meydana gelecek problemlerin ve aksamaların önüne geçmektedir. Devre üzerinde ortaya çıkacak olası bir kaçak akım durumu karşısında, akım dengesizliği fark edilir ve buna bağlı olarak enerji kısa bir süre içerisinde röle tarafından kesilir. Bu sayede kaçak akım oluşmasının önüne geçilmiş olur.

 

 Kaçak Akım Rölesinin Kullanıldığı Alanlar

 

            Özellikle başta evler olmak üzere farklı işyerlerinde de meydana gelebilecek kaçak akım hatasından kaynaklı tehlikelere karşı önlem almak için kaçak akım rölesi çeşitleri çok fazla kullanılmaktadır. Kaçak akım etkisine maruz kalabilecek evlerimizde, anında dengesizliğin fark ederek kesilme imkanı bu ürün seçenekleri dahilinde elde edilebilmektedir. Özellikle ailenizi ve kendinizi korumak için bu röle çeşitlerinin kullanılması büyük önem arz etmektedir. Hayati bir tehlikeye sebep olabilecek, kas hareketlerinde problem yaratabilecek ya da uyuşukluk hissi meydana getirebilecek kaçakların önlenmesi adına; bu ürünlerin değerlendirilmesi mutlaka elzemdir. Bu konuda elektrik akımının şiddetine ve voltajına bağlı olarak değişik model yapılır kapsamında ürünler tercih edilir.

 

 Farklı Özelliklerini Bağlı Olarak Kaçak Akım Rölesi Çeşitleri

 

            Günümüzde kullanım alanlarına bağlı bir şekilde farklı röle çeşitleri değerlendirilebilmektedir. Kaçak akımın anında tespit edilmesi ve kesilmesi adına ve bir öneme sahip olan röle çeşitleri, değişik özelliklerine göre elde edilebilmektedir. Tabii burada mutlaka böylesi ürünleri elde ederken büyük markalar eşliğinde kaliteli malzeme yapısı altında hazırlanmış olarak satın alınmalıdır. Fiyatlarına bakmadan ailenizin ve kendi hayatınızın riske girmemesi için bu ürünler her daim kullanılmalıdır. Bu sayede yaşanabilecek olası problemlere karşı hasarlardan da kurtulma şansı elde edilirken, ekonomik yapı açısından bütçenizi kurmamıza olanak sunulur. Uygun fiyatlar dahilinde kategori üzerinden bu ürünleri hemen sipariş verebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.