Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Kabloların Oluşturduğu Çirkin Görüntüyü Gizlemek için Kullanabileceğiniz Kablo Kanalları

23-10-2020 10:29
Kabloların Oluşturduğu Çirkin Görüntüyü Gizlemek için Kullanabileceğiniz Kablo Kanalları

Kablo kanalı özellikle yoğun kablo kullanımı olan alanlarda meydana gelen çirkin görüntüyü gizlemek için kullanılan aparatlardır. Özellikle sıva altı tesisat döşemelerinde işlemlerin tamamlanmasının ardından kullanılmaktadır. Elektrik kablo kanallarının daha şık ve düzenli gözükmesi için de kablo kanalları kullanılmaktadır. Özellikle bina içerisinde sıva altı tesisatların döşenmesinin tamamlanmasının ardından asansör, televizyon, bilgisayar, telefon ve seslendirme kabloları için bu kablo kanallarını kullanabilirsiniz. Daha sonra döşenmiş olan elektrik tesisatlarının özel taşıyıcılar ile dekoratif görünümle uyumlu hale gelmesi için kablo kanalları kullanılmaktadır. Kablo kanalları sayesinde dekoratif bir görüntü elde edebilirsiniz. PVC kablo kanalları özellikle korozyona uğramadığı için tercih edilmektedir. Bunun ötesinde kısa devre de meydana gelmemektedir. PVC kanal sistemleri hafif olduğu için tercih edilir. Taşınması oldukça kolay olan bu sistemler herhangi bir şekilde ağırlık yapmamaktadır. Monte edilmesi de oldukça kolaydır. Kesilmesi ve delinmesi de aynı zamanda çok kolaydır. Kablo kanallarının dekoratif gözükmesi ise en büyük avantajıdır.

Mutlusan Kablo Kanalı

Mutlusan kablo kanalı en çok tercih edilen kablo kanal çeşitleri arasında yer almaktadır. Bunun en büyük sebebi ise alev yayılmasına karşı dayanıklılığa sahip olmasıdır. Elektriksel iletkenlik dışında darbelere de dayanım göstermektedir. Mutlusan kablo kanalı özellikle korozyona karşı dayanıklıdır. Tabanın taban alanındaki delik oranları da kolay şekilde kullanılabilmektedir. Merdiven taban alanındaki açıklık oranı bakımından da avantajlıdır. Kablo kanalı seçimi yaparken öncelikli olarak kablo taşıyıcı sistemin özellikleri hakkında bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Kabloların döşeneceği yerlerin önceden tespiti de büyük bir önem taşımaktadır. Kablo kanal seçimi için en önemli husus taşıyıcı tipini tespit etmek olacaktır. Ortamın korozyon direnci için gerekli olan hususlara dikkat ederek kaplama türüne karar verebilirsiniz.

Kablo Kanalı Fiyat

Kablo kanalı fiyat aralıkları satın alacağınız kablo kanal özelliklerine ve markasına göre değişmektedir. Her kablo kanalının dayanım özellikleri, korozyona karşı koruma sistemleri birbirinden farklıdır. Bu gibi detaylar kablo kanalı fiyatları için belirleyici olmaktadır. Kablo kanalları tavandan ya da duvardan geçecek olan kabloların en güvenli şekilde taşınmasını sağlayan sistemlerdir. Fiyattan öte kaliteye önem vermeniz gerekir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.