Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

İşyerinde Kullanıma Uygun Olan Ofis Aydınlatma Ürünleri Hangileri

28-12-2022 16:33
İşyerinde Kullanıma Uygun Olan Ofis Aydınlatma Ürünleri Hangileri

Mekanlardaki kullanımlara göre ışıkların şiddetleri doğru bir şekilde ayarlanmalıdır. Bekleme ve dinlenme salonlarının loş olması önem taşırken koridorlar için duvar spot aydınlatmalarından faydalanılabilir. Işıklandırmaların yetersiz olduğu durumlarda masa aydınlatmaları ve kişisel ışıklandırmalar tercih edilmelidir. Sürekli olarak zaman geçirilen alanlarda renkli ışıklar tercih edilmemesi gerekli iken gözleri yorabileceği unutulmamalıdır. Bu yüzden tercihleri mutlaka uygun bir şekilde yapmak ofisler açısından önem taşır.

Ofis Aydınlatma Ürünleri

Ofis ve iş yerlerinde çalışmanın büyük bir bölümü gerçekleşmesinden aydınlatılmasının önemi oldukça büyüktür. Basit bir şekilde tercih edilecek olan ofis aydınlatma ürünleri tercih etmek ve aydınlatma sağlamak zorunludur. Doğru aydınlatma seçenekleri kullanılarak konsantrasyon güçlendirilebilir, stres azaltılabilir ve göz sağlığı korunmuş olur. Ruhsal denge ve huzur içinde aydınlatmaların ofis, işyeri ve çalışma ortamlarında doğru bir aydınlatma sağlaması gereklidir. Hem sağlık hem de verim alabilme açısından oldukça önemlidir.

Ofis Aydınlatma Armatürleri

Ofislerde genel aydınlatma için floresan ve ofis aydınlatma armatürleri tercih edilir. Sağlıklı bir aydınlatma için gün ışığından faydalanmak önem taşır. Özellikle iş hacminin yoğun olduğu ofislerde güneş alma konumlarına göre ışıklandırmaların düzenlenmesi gereklidir. Doğal ışıklardan maksimum faydalanmak önemli olup duvar renkleri ve kişisel aydınlatmalarla ışıklar desteklenmelidir.

Ofis Aydınlatma Sistemleri

Genel olarak ofis aydınlatma sistemleri için dekoratif modeller tercih edilir. Sağlıklı bir şekilde aydınlatma sağlamak işlevsel bir şekilde kullanılmaya yardımcı olur. Belirli bir alana yayılmayan ve her alana eşit olarak dağılmış ışıklar tercih edilmelidir. Aydınlatma uzmanlarının önem verdiği bu konuda göz sağlığı bakımından oldukça önem taşır. Genel aydınlatmanın yeterli olmadığı iş yerlerinde halojen lambalar ve spot ışıklandırmalar kullanılabilir. Ofislerde tercih edilen aydınlatma sistemleri hem çalışanların verimi hem de enerji tasarrufu açısından önem taşır. Teknik, estetik ve ergonomik aydınlatmalar tercih edilmelidir. Aydınlatmadan tasarruf edilebilmesi için tuvalet, koridor ve toplantı odaları gibi alanlarda gereksiz ışıklandırma eklenmesine engel olunmalıdır. Kontrol sistemleri kurularak da aydınlatmaların sadece kullanılırken aktif olması sağlanabilir. Modern ofislerde hayati bir önem taşıyan aydınlatma kontrol sistemleri ofis tiplerine göre de farklık gösterebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.