Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

İç Mekan Aydınlatma Nasıl Yapılmalı

09-11-2021 02:18
İç Mekan Aydınlatma Nasıl Yapılmalı

Özellikle iç mekanlarda ışık kavramı insan yaşamını önemli ölçüde etkileyen ayrıntılardan biridir. Pozitif enerji taşıdığı gibi yaşama bakış algısını da olumlu anlamda etkiler. Bunun yanı sıra aynı zamanda dekorasyonun da tamamlayıcısı durumundadır. Özellikle şık döşenmiş bir evde doğru ışıklandırma ve aydınlatma yapıldığında hem bulunduğunuz mekanı daha geniş ve ferah duruma getirirsiniz hem de pozitif olarak etkilenebileceğiniz atmosfer yaratmış olursunuz.

İç Mekan Aydınlatma

Günün büyük bir kısmının geçirildiği iç mekanlarda aydınlatmanın doğru yapılması özellikle insan sağlığı açısından son derece önemlidir. Profesyonel bir aydınlatma yapılması durumunda mutfak salon ve odaların farklı biçimde ve doğru olarak aydınlatılması yerinde olacaktır. İç mekan aydınlatma mutfak nemin çok fazla bulunduğu alanlardan biri olması sebebiyle çıplak ampul kullanmak yerine ısıya ve neme dayanıklı ampullerin kullanılması gerekir. Ayrıca ışıklandırma sonucunda gölgenin oluşmayacağı biçimde aydınlatma yapılması gerekir. Çalışma odalarında ise aynı şekilde doğru aydınlanma önemlidir. Özellikle çalışırken dikkat dağınıklığı ve uyku hali durumlarında mutlaka aydınlanmanın doğru yapılmadığı düşünülür. Yatak odalarında ise gözü rahatsız etmeyen daha sakin bir atmosfer yaratacak ışıklar kullanılmalıdır. Bu ışıklar gözü rahatsız etmeden odaya homojen bir dağılım sağlamalıdır. Işığın aydınlatma yönü yere değil tavana doğru olması sağlık açısından ve daha şık bir dekorasyon yaratması açısından oldukça önemlidir. Salonlarda ise aydınlatma dekorasyonla uyumlu aynı şekilde sağlıklı olmalıdır. Salonlar genellikle gömme spotlar kullanılarak daha estetik dekoratif hale getirilebilir.

İç Mekan Aydınlatma Ürünleri

İç mekan aydınlatma ürünleri oldukça önemlidir. Aydınlatma ürünleri kullanılırken tasarruflu olmasının yanı sıra aynı zamanda göz sağlıklı olmasına da dikkat edilmelidir. Bunların doğru seçilmesi durumunda yaşadığınız alanı değiştirebilir şık ve sakin hale getirebilirsiniz. Dışarıdan bakıldığında soğuk ve donuk olan evin herhangi bir alanını doğru ışıklandırma uygulayarak sıcak ve pozitif hale getirmek mümkündür.

İç Mekan Aydınlatma Çeşitleri

İç mekan aydınlatma çeşitleri oldukça önemlidir. Bu konuda profesyonel bir aydınlatmanın gerçekleştirilmiş olması uzun zaman geçirmek zorunda kaldığınız evlerinizde veya iş yerlerinizde daha sağlıklı saatler geçirmenizi sağlar. Işıklandırma yapılırken mekanın genişliği ne kadar ışık kullanılması ve maksimum kaldırabileceği ışığın doğru hesaplanması gerekir.Bunun yanı sıra ışık doğru kullanıldığında daha geniş alana yayılır. Kullanılan ışık göze direk gelmemeli bunun için difüzör denilen aparat kullanılmalıdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.