Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Halogen Kablo ile Antigron Kablo Arasındaki Farklar

19-08-2018 16:38
Halogen Kablo ile Antigron Kablo Arasındaki Farklar

Halogen kablo genel olarak önemli kablolardan biri. Yangın riski olan bölge ve alanlarda kullanılan halogen kablo alevleri iletmediği için yangına dayanıklıdır. Bundan dolayı da halogen kablo tesisatlarda, can ve mal güvenliği için kullanılması oldukça önemli kablolardır. Olası yangın risklerinde kolay bir şekilde alev almaya başlayan ve çevreye zehirli gazlar yayan kablolar; ciddi kayıplara sebep olmaktadır. Kimyasal bir reaksiyon olan yanma; malzemelerin yapısında mevcut olan karbon içeren halojenler ile insan sağlığını ciddi oranda tehdit eder. Bununla beraber yangının büyümesine ve çoğalmasına da sebep olur. Bundan dolayı da yangın riskinin daha yüksek olduğu bölgelerde halogen kablo kullanmak; alev iletmeme özelliği sayesinde can güvenliği için koruyuculuğu arttıracaktır. Yangına dayanıklı olma özelliği ve düşük duman yoğunluğu özellikleri halogen kablo için en önemli özelliklerden biridir.

Halogen Kablo Ne Demektir?

Halogen kablo yani HFFR (halogen free flame retardant) kablolar halojen içermeyen kablolardır. Bu sayede de alev geciktirici özelliği vardır. PVC kablolar; olası bir yangın durumunda yoğun bir duman ve hidroklorik asit, karbonmonoksit, karbondioksit gibi zehirli gazlar ortaya çıkmaz. Bu gibi kablo çeşitlerinin yapısında genel olarak zararlı bileşenler yoktur. Bu sayede de alev ile temasları sırasında toksik gazlar ortaya çıkmaz. Alev geciktirici özellikleri sayesinde de alevlerin azalmasına destek olup alevlerin kablo sebebiyle büyümesine engel olurlar. Düşük duman özellikleri vardır. Bundan dolayı da halogen kablo tahliye aşamasında kurtarma ekipleri ve yangın söndürme çalışanlarına ciddi bir kolaylık sağlamaktadır. Halogen kablo genel olarak; sinema ve tiyatro salonlarında, hastanelerde, okullarda, alışveriş merkezlerinde, havaalanlarında, metrolarda, karayolu tünellerinde, otellerde ve toplu konutlarda kullanılabilmektedir.

Antigron Kablo Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Antigron kablo NYM kablo olarak da kabul edilmektedir. Genel olarak bir ya da birden fazla telli olan; bakır iletkenli özellikte olan, bir ya da birden fazla PVC bazlı özel bir termoplastik yalıtkanlı alçak gerilim kabloları olmaktadır. Yangın ve patlama riski olan çeşitli işletmelerde de depolarda açık şekilde kullanılabilen antigron kablo kuru, ıslak ve nemli iç mekanlarda kullanılabilir. Antigron kablo direkt olarak güneşe maruz bırakılmamalıdır. Bu şart ile açık hava koşullarında da kullanılabilir.

Antigron kablo, özellikle mekanik korumaya ihtiyaç duymayan konut ve endüstriyel alanlarda yaygın şekilde kullanılmaktadır. Genel olarak Antigron kablo kuru, nemli veya ıslak ortamlarda kullanılan bir kablo çeşididir. Antigron kablo direkt olarak güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır.

Kablo Fiyatları Nedir?

Kablo fiyatları öncelikli olarak tercih edilen kablo çeşidine göre belirlenmektedir. Kablonun özellikleri ve avantajları kablo fiyatları için belirleyici olmaktadır. Antigron kablo ya da halogen kablo özel çeşitte kablolar olduğu için kablo fiyatları nispeten klasik kablolara göre yüksek olabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.