Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Günün Büyük Bölümünü Geçirdiğiniz Ofisler İçin Tasarlanan Ofis Aydınlatma Sistemler

08-07-2021 01:11
Günün Büyük Bölümünü Geçirdiğiniz Ofisler İçin Tasarlanan Ofis Aydınlatma Sistemler

Ofis, ev dışında en çok vakit geçirilen iç mekanlardan biridir. Ofis çalışanlarının göz sağlığı dikey açıyla gelen, keskin ve yüksek Watt değerlerine sahip aydınlatma sistemlerinden olumsuz etkilenmektedir. Bu olumsuzluk gözlerde kızarıklık, kuruluk, baş ağrısı gibi sorunlara neden olmaktadır. Ofislerde kullanılan armatürler Watt gücü ve renk bakımından doğal ışığa yakın olmalıdır.

Ofis Aydınlatma Ürünleri

Ofis aydınlatma ürünleri, duruma göre estetik, renkli, sabit ya da sabit olmayabilir. Bu türden ürünler; sarkıt aydınlatma, duvara monte aydınlatma, masa üstü ya da ayaklı aydınlatma çeşitlerini içermektedir. Kullanılan aydınlatma ürünleri, ofisin kimliğini de yansıtmaktadır. Ürün olarak sıva üstü ya da sıva altı LED paneller bulunmaktadır. Aydınlatma ürünleri, ofise ait simge ve logolar üzerinde de kullanılabilmektedir. Bu tür simgeler ışıkla parlatılmakta müşterilerin, çalışanların zihinlerinde yer edinmektedir.

Ofis Aydınlatma Armatürleri

Ofis aydınlatma armatürleri, simetrik bir biçimde ofise ışık vermelidir. Bundan dolayı ofisler genellikle birden fazla armatürle aydınlatılmaktadır. Belirli aralıklarla dizilen armatürler ofise sağlıklı aydınlatma sağlar. Işıklandırma yapılırken ofis içi ve çalışanların kullanım alanları ayrı ayrı değerlendirilmelidir. İç mekân aydınlatması olan armatürlerden genellikle dış mekanların aydınlatılmasında gerekli olan yüksek IP koruması beklenmemektedir. Armatürler biçim, renk ve aydınlatma gücü gibi temel değerlere sahiptir. Bu tür armatürlere; Downlight yatay veya dikey, Lineer, spot ve cata sıva üstü LED gibi armatürler örnek verilebilir.

Ofis Aydınlatma Sistemleri

Ofis aydınlatma sistemleri yapısı bakımından gizli aydınlatma, tavana gömülü olma, süslemeler içermek gibi çeşitli sistemlere ayrılmaktadır. Tavana gömülü olan downlight armatürler ile LED armatürler en çok tercih edilen sistemlerdir. Bu sistemler görünüş ve verimlilik bakımından öne çıkmaktadır. Minimalist yapıda sistemler olduğu gibi geniş kapsamlı lineer armatürler de vardır. Lineer armatür, sıralı ve birbirine eşit aydınlatıcı barlardan oluşan aydınlatma sistemidir. Bir başka tür olarak, ray spot aydınlatma sistemi kullanılmaktadır. Çok sayıda parçadan oluşabilen bu tür aydınlatma belirli bir alana yoğun ışık vermektedir. Ofis tavanında çeşitli çizimlerin oluşturulduğu gergi tavan aydınlatma sistemi de son dönemlerde tercih edilmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.