Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Evlerde Kullanılan Led Aydınlatma Sistemleri Nelerdir

25-08-2022 21:45
Evlerde Kullanılan Led Aydınlatma Sistemleri Nelerdir

Dekoratif açıdan özel tasarımlar yapabilmek için kullanıcılarına özgürlük sağlayan led aydınlatmalar, özellikle iç mekanlarda tezgah üstü, dolap içi, duvar kenarları gibi bölgelerde aydınlatma sağlayarak evlerin havasını değiştirmektedir.Bu nedenle ev ortamında sıklıkla tercih edilen led aydınlatmalar kullanılmaktadır. Fiyatlarının uygun olması ve işlevsel açıdan kullanışlı olmaları sebebiyle led aydınlatma ürünleri, ekonomik dekorasyon ürünleri içerisinde yer alır. Evde kullanılan led aydınlatma sistemlerinden bazıları şunlardır:

Led spot: Arızalandıklarında ışığı titreterek belirti veren led spotlar, bu yönüyle ev ortamında güvenli aydınlatma olarak tercih edilmektedir. Ayrıca gözleri yormayan ve ortamı yumuşatan ışığıyla ekonomik bir aydınlatma seçeneğidir.

Led ampul: Tasarruflu bir aydınlatma seçeneği olan led ampuller, kullanıldıkları ortama seçkin bir görünüm sağlar. Bakım istemeyen led ampuller, 50.000 saate kadar ömürleri ile en sık tercih edilen aydınlatma sistemlerinden biridir.

Led panel: Enerji tüketimi bakımından oldukça ekonomik olan led paneller, çevre dostu ve uzun ömürlüdür.

Led Aydınlatma

İlk olarak 1920'li yıllarda Rusya'da ortaya çıkan led aydınlatma, yarı iletken ve ışık saçan bir elektronik devredir."Light Emitting Diode”sözcüklerinin kısaltılmasıyla oluşan led ismi, günümüzde özellikle dekoratif amaçlı aydınlatmalarda sıklıkla kullanılmaktadır. Park, tarihi bina, bahçe, anıt gibi dış mekanların yanında mağaza, ofis, ev gibi iç mekan ortamlarında da sıklıkla tercih edilmektedir.

Led Aydınlatma Sistemleri

En teknolojik aydınlatma sistemlerinden biri olan led aydınlatma sistemleri çok az enerji harcaması ile ekonomik bulunmaktadır. Bunun yanında uzun ömürlü ve dekoratif olan bu aydınlatma çeşidi pek çok ortama uyum sağlayabilir şekilde üretilmektedir. Birden çok çeşidi olan led aydınlatma sistemleri şu şekilde kategorize edilebilir:

  • · İlk nesil led olanSingle Led,
  • · Doğru akım ile çalışan DC Led,
  • · Sürücü aracılığıyla elektrik şebekesine bağlanarak çalışan AC LED,
  • · Renk değiştirebilen RGB Led,
  • · Montajı oldukça kolay olan COB Led,
  • · Baskı kartına üzerine konumlandırılmış seri led dizisi olan Lineer Led.

Led Aydınlatma Ürünleri

Led aydınlatma ürünleri arasında ihtiyaca göre özel olarak üretilmiş birçok ürün bulunmaktadır. Bu ürünler diğer aydınlatma ürünleri ile karşılaştırıldığında- oldukça avantajlı olduğu görülebilmektedir. Led’ler, daha az enerjili ve daha çok ışıklı olmasından dolayı pek çok açıdan tasarruf sağlamaktadır. Ayrıca uzun ömürleri ve dayanıklılık düzeyleri ile de sıklıkla tercih edilir.

Led aydınlatmalar kullandıkları enerjinin yaklaşık %90'ını ışığa çevirebilir. Bu durum enerji tasarrufu edilmesini sağlamaktadır. Ayrıca farklı renklerde üretilebilen led aydınlatmalar, dekoratif açıdan avantaj sağlamaktadır. Doğal ve homojen ışık vermeleri sebebiyle klasik aydınlatma kaynaklarına göre daha rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Cıva içermeyen yapısı sayesinde çevre dostudur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.