Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Evinizde Loş Bir Görüntü İçin Sabit Spot Ürünleri

18-08-2018 21:10
Evinizde Loş Bir Görüntü İçin Sabit Spot Ürünleri

Spot ışık alüminyum bir kasa içine sıralanmış olan LED çip modül desteği ile ortaya çıkan ışığın; ön bölümde yer alan difüzör desteği ile ışığın genele yayılarak; mekan ya da alanları homojen şekilde aydınlatmaya destek olan ışık kaynaklarıdır.

Spot ışık genel olarak düşük enerji harcamaları ve uzun ömürlü olmaları ile ön plana çıkan aydınlatmalardır. Sağlamlıkları ve ufak boyutları sayesinde de hızlı açılıp kapanabilme gibi avantajlarıyla geleneksel ışık kaynakları ile kıyaslandığında her açıdan daha avantajlı ışıklardır. Led spot ışık kullanılarak uygulanan bu ışık kaynakları genel olarak; yarı iletken, diyot temelli, ışık yayan bir elektronik devre elemanı olarak karşımıza çıkar. Genel olarak Led ampül çeşitleri normal görünür ışık, morötesi, kızılötesi gibi çeşitli dalga boylarında, yüksek parlaklıkta ışık kaynağı olabilmektedir.

Sabit spot ya da spot ışık çeşitleri genel olarak dışarıya ısı vermez. Bu sayede de düşük enerji tüketimi sayesinde kumaş ya da kağıt türü gibi çabuk ısınıp alev alabilecek malzemelerle diğer ampül çeşitlerine göre daha güvenlidir. Bunun dışında spot ışık modelleri genel olarak evlerde oldukça hoş bir hava yaratmaya da destek olur. Özellikle de renk değiştirebilen spot modelleri evin ve insanların değişebilen ruh hallerine göre de istenilen renge dönüştürülebilir. Sürekli olarak ışığın değiştiği renklerde de spotlar mevcuttur.

Spot Modelleri Nelerdir?

Spot modelleri günümüzde oldukça çeşitlidir. Genel olarak şerit modelinde olan ya da kartonpiyer altlarına ya da mutfaklarda kullanılan spot ışık modelleri tercih edilmektedir. Klasik ampül görünümünde olan spot modelleri mevcuttur. Kullanmak istediğiniz alana en uygun spot modelleri için kısa bir araştırma yapmanız yeterli olacaktır. Genel olarak beyaz ışıktan gün ışığına, sarı ışığa ve farklı ışık renklerine kadar bir çok aydınlatma şekli de mevcuttur.

Spot Fiyatları Nedir?

Spot fiyatları ile ilgili bilinmesi gereken öncelikli unsur; fiyatların normal ampüllere göre biraz daha yüksek olmasıdır. Ancak hem enerji bakımından düşük enerji harcamaları hem de oldukça uzun ömürlü olmaları sayesinde ödenen fiyat kısa süre içinde amorti edilmektedir. Bundan dolayı da spot fiyatları oldukça uygundur. Geleneksel aydınlatma modellerinde yani floresan tipli etanj ya da parabolik armatürlerin spot ışık ile değişimin yapılması sayesinde enerji tasarrufu hızlı bir şekilde sağlanmaktadır. Genel olarak sabit spot ya da spot modelleri oldukça uzun ömürlü ve estetik görünüme sahiptir.

Spot fiyatları genel olarak maliyet bakımından da oldukça tasarruflu ampüllere göre yüksek gelebilr. Ancak tasarruflu ampüllerin ve panellerin harcadığı enerji bakımından spot ışık çeşitleri bir sene içinde fiyatını amorti edecektir. Yüksek enerji maliyetlerinin sürekli artması da göz önünde bulundurulduğunda, bu dönüşüme hem ülke enerjisi hem de kişisel tasarruf açısından enerjide dışa bağımlılığını azaltmaya yardım edecektir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.