Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Ev Aydınlatması Nasıl Olmalı

17-07-2022 22:03
Ev Aydınlatması Nasıl Olmalı

Ev aydınlatma, evlerin dekorasyonu için çok önemlidir. Aydınlatma sisteminin kötü olması çok iyi döşenen yaşam alanını kötü gösterir.

Ev Aydınlatma

Yaşam alanlarının iyi şekilde dekore edilmesinde öncelikle aydınlatmanın önemli rolü vardır. Aydınlatma sistemi seçilirken çok dikkatli davranmak gerekiyor. Özellikle baş ağrısı, göz sağlığı gibi durumlara karşı aydınlatma sisteminin üzerinde çok durulmalıdır. Ev aydınlatılmasında güneş ışınlarından kişinin olabildiğince yararlanması gerekiyor. Aydınlatma doğru şekilde yapılabilmesi için öncelikle ışık kullanım ihtiyacı belirlenmelidir. Aynı zamanda ışık alma açısının da çok iyi belirlenmesi gerekiyor. Işık konumlandırılması; yukarı kısımdan aşağıya doğru inmelidir. Işık kesinlikle direkt göze çarpmamalıdır. Ev aydınlatma evlerin kullanım amacına göre yapılmalıdır. Örneğin; yatak odasıyla mutfağın aydınlatılması aynı değildir.

Ev Aydınlatma Ürünleri

Ev aydınlatma ürünleri; dış ve iç mekanlarda kullanılmaktadır. Bir evin en önemli ihtiyaçları arasında aydınlatma gelmektedir. Ev aydınlatma sistemleri sayesinde evler şık bir görünüme sahip olur. Aydınlatma ürünleri kendi içinde ikiye ayrılıyor. Bu aydınlatma ürünlerini şöyle sıralayabiliriz;

Aydınlatma Armatürleri;

  • · Sensörlü armatür
  • · Glop armatür
  • · Spot armatür
  • · Acil aydınlatma armatürleri
  • · Ampul Çeşitleri;
  • · Özel ampuller
  • · Enerji tasarruflu sağlayan ampuller
  • · Metal şeklinde lambalar
  • · Halojen ampuller
  • · PL serisi ampuller

Aydınlatma armatürleri ve ampul çeşitleri evlerin ışıklandırılmasında önemli rol oynuyor. Teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan aydınlatma ürünleri, ışıkların tasarrufu açısından çok önemlidir.

Ev Aydınlatma Sistemleri

Ev aydınlatma sistemleri ile eşyaların güzel görünmesi sağlanır. Günlük yaşamda ev aydınlatma sistemleri çok kullanılmaktadır. Evlerin en çok kullanılan alanı oturma odalarıdır. Evin tüm bölümlerine yapılan aydınlatma sistemlerinde gün ışığından fazla yararlanılmalıdır. Ev aydınlatma sistemleri sayesinde ışıktan tasarruf edilebiliyor. Işıklandırma yapılırken avizelerin yüksekliği de çok önemlidir. Yatak odası aydınlatma sisteminde zayıf ışık kullanılmalıdır. Burada gözü yormaması çok önemlidir. Banyo, mutfak ve salonlarda bol ışık kullanılması daha iyi olur. Bu alanlarda güçlü ışıklandırma kullanılması büyük avantaj olur. Güçlü aydınlatma sistemleri, banyolarda kullanıldığında; diş fırçalama, makyaj yapma ya da silme gibi işlemler daha iyi olur. Mutfaklarda bol ışık kullanılması yemek yapımını kolaylaştırır. Salonda keyifli bir zaman geçirmek açısından da çok önemlidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.