Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Etanj Armatür ve Kullanım Alanları

07-07-2021 01:21
Etanj Armatür ve Kullanım Alanları

Etanj, iç ya da dış mekanlarda aydınlatma işlevi gören armatürlerin koruyucu niteliğine verilen sıfattır. Lamba, LED gibi elektrik taşıyıcılarının yanı sıra su kullanımına olanak veren musluklar için de armatür denir.

Etanj Armatür

Etanj armatür, su geçirmez aydınlatma aygıtlarına denir. Aydınlatma aygıtlarıyla beraber priz, su sayaçlar, lavabo ve yapılarda; özellikle suyun kullanımı fazla olan mutfak, banyo, tuvalet gibi alanlarda yer alır. Etanj yapısı gereği su taşmalarından, su sıçramasından ya da buhardan armatürü korur. Koruma işlevi; LED, floresan benzeri lamba türlerinde kısa devre sonucu ortaya çıkan patlama ve yangınlarda görülür. Etanj korumasına sahip olmayan armatürler zarar gördüklerinde yanık kokusu, ateş, patlama gibi olumsuz sonuçlara neden olurlar. Etanj genellikle armatürlerin en dış katmanında bulunur. Çevresel ya da içsel olumsuz durumları tutucu etanj, armatürlerin görüntüsünde de başrol oynar.

LED Etanj Armatür

LED etanj armatür, elektrik kullanımı söz konusu olduğunda en verimli lamba türlerindendir. LED armatürler evin her yerinde olabilme özelliğine sahiptir. Toz ya da katı, sıvı cisimlerden LED armatürleri korumak için etanj niteliği olanlar tercih edilmektedir. Doğal ışığa yakın aydınlatma sağladıklarından gözleri yormayan bu armatürler aynı zamanda çevre dostudur. Günümüzde tek bir lambanın yüksek gücünden yararlanmak yerine ledlerden oluşan aydınlatma türü tercih edilmeye başlanmıştır. Bu tercih kapalı otopark, ofis, bina ışıklandırmalarında yoğun olarak görülmektedir. Ticari kapsamda olan müzeler, dükkanlar LED etanj armatürleri kullanmaya ilk başlayan yerlerdir. Bu tür armatürler, az enerji tüketimiyle beraber türevlerine kıyasla daha az bakım gereksinimine sahiptir.

LED Etanj Armatür Fiyatları

LED etanj armatür fiyatları; Watt değeri, cm uzunluğu, LED sayısı bakımından değişkenlik gösterir. LED her yerde kullanılabilir olmasıyla kullanımda pratiklik sağlar. Bu pratiklik fiyat performans oranına da yansımaktadır. Büyük bir çevreye sahip olan ortak kullanım alanlarında sözgelimi; otopark, alışveriş merkezi ya da binalarda aydınlatma verimliliği ve tasarruf düşünülerek tercih edilmektedir. LED etanj armatürlerin maliyet hesapları yapıldığı takdirde düşük enerji tüketimleriyle maliyetlerini kolayca çıkardıkları görülmektedir. Bu tür çalışmalar akademisyenler tarafından yapılmıştır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.