Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Endüstriyel Led Aydınlatma Hangi Sektörlerde Kullanıma Uygundur

15-04-2022 00:21
Endüstriyel Led Aydınlatma Hangi Sektörlerde Kullanıma Uygundur

Endüstriyel led aydınlatma her ihtiyaca cevap verebilecek çeşitlilikteki model ve şık tasarımlarıyla iç ve dış mekan aydınlatmalarında kullanılmaktadır. İç mekan aydınlatılması, dış mekan, bahçe ve açık alan peyzaj çalışmalarında, karayolları, spor, denizcilik, ilaç, gıda, ağır hava koşullarına maruz kalan aydınlatma, fabrika yüksek tavan aydınlatılması gibi endüstriyel alanlarda kullanılabilmektedir.

Endüstriyel Aydınlatma

Endüstriyel aydınlatma imalat mekanları, denizcilik, spor, aşırı sıcaklık içeren ortamlar, ağır hizmet performansı gösterilen mekanlar, fabrika ve üretim tesisleri tavanları, iklim etkilerine maruz kalan mekanlar, ambalajlama gibi sektörlerde daha çok dış etkenlere dayalı koşulara dayanıklı ve uzun ömürlü bir sistemdir.

Endüstriyel Led Armatür

Aydınlatma sistemleri endüstride önem arz eden bir husustur. Bu sektörde hizmet veren armatürler ağır hizmet performansına göre tasarlanır. Bu sebeple endüstriyel led armatür tasarımları aşırı sıcaklar, dış etkenler ve iklim şartları gibi olumsuz koşullar göz önünde bulundurularak üretildiğinden tüm bu koşullarda güvenle çalışmaya devam ederler.

Endüstriyel alanlarda elektrik aydınlatması iş verimliliğinin yanı sıra işyeri ve çalışanların güvenliğinin korunması için de önemlidir. Doğru aydınlatılmış bir ortam; çalışan iş görenlerin ekipmanlara çarpması, kesici aletlerle temas etmesi, ürünlere basması, boşluklara düşmesi gibi istenmeyen kazalara da engel olur. Endüstriyel aydınlatma ürünleri arasından büyütme ışıkları, led armatürler, floresan lambalar ve halojen makinesi gibi farklı aydınlatma armatürlerinin de kullanılması tercih edilebilir.

Yüksek Tavan Aydınlatma

Endüstriyel aydınlatma seçenekleri kullanılan sektöre göre değişkenlik göstermektedir. Özellikle üretim tesislerinde üretilen ürün ve kullanılan malzemenin cinsine göre aydınlatma sistemi farklı tasarlanmalıdır.Bir endüstriyel aydınlatma sisteminde hangi tip armatür kullanılması gerektiğini tavan yüksekliği belirler.

Tavan yüksekliği 6 metre altında olan mekanlarda çizgisel, 12 metreden yüksek olanlarda ise noktasal ışık kaynaklı projelerin uygulanması daha sağlıklı sonuçlar vermektedir. Yüksek tavan aydınlatma projelerinde son zamanlarda doğru çözümlere ulaşabilmek için yol gösterici uygulamaların tercih edilmesi önerilmektedir.

Endüstriyel tesisler ekonomilerin ayakta kalabilmeleri için gereklidir. Tesisler tavan aydınlatmalarını oluştururken uygulayacakları projelerle hem ülke hem de kendi ekonomilerine katkıda bulunurlar. Aydınlatma yatırımlarında geleneksel aydınlatma yerine led aydınlatma kullanan tesisler %40 oranında enerji tasarrufu sağlamış olurlar.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.