Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

En Yeni Aydınlatma Teknolojilerinden Biri Olan Led Aydınlatma Sistemleri

18-03-2021 11:49
En Yeni Aydınlatma Teknolojilerinden Biri Olan Led Aydınlatma Sistemleri

Led aydınlatma ürünleri yeni nesil aydınlatma çözümleri arasında oldukça başarılıdır. En yeni aydınlatma teknolojilerinden biri olan led aydınlatma ürünleri, çevre dostu olmasının ötesinde özellikle ekolojik denge için de en başarılı sistemlerin arasında yer almaktadır. Enerji tasarrufu sağlayan bu aydınlatma sistemleri Light Emitting Diode olarak ifade edilir. Işığı yayan diyot olarak ifade edilebilir. Elektrik maliyetini de düşürdüğü için kullanıcılarına maddi bir tasarrufu da sağlamaktadır. Led aydınlatma diğer aydınlatma ürünleri ile karşılaştırıldığında maddi ve verim açısından birçok avantajı sunmaktadır. Led ampuller yüzde 90 daha az enerji harcayarak uzun vadede tasarruf da sunmaktadır. Örnek vermek gerekirse, evinizdeki ampulleri led ampul olarak değiştirerek kısa sürede enerji maliyetlerinden tasarruf elde edebilirsiniz. Bu değişimi yaptıktan sonra ay sonunda gelen elektrik faturasının yaklaşık olarak yüzde 30 oranında azalacaktır. Bu sayede uzun vadede enerji tasarrufu da kolayca sağlanabilmektedir. Led ampul kullanmaya başlamanızdan itibaren bir senelik ciddi bir kar oranı da elde etmeniz mümkündür. Bu konuların yanı sıra led ampullerin kullanım ömrü de ortalama 15 yıl olmaktadır. Bu sayede sürekli ampul satın alma ya da ampulün patlaması, kırılması gibi beklenmeyen durumlar da söz konusu olmayacaktır. Led ampullerin ışık verimliliği yüksek olmaktadır. Bu avantajlar dışında yoğunluk, yüksek kontrast ve parlaklık da vererek odayı oldukça başarılı şekilde aydınlatır. Led ampuller sadece evlerde değil, meydanlarda, iş yerlerinde de kolayca kullanılabilmektedir.

Led Aydınlatma Sistemleri

Led aydınlatma sistemleri kullanacağınız mekana göre farklı tasarımlarda ve ışık skalasında dizayn edilir. İç ve dış mekanlar için tasarlanan aydınlatma sistemleri birbirinden farklı özelliklerle ihtiyaçları karşılamak üzere tasarlanmaktadır. Yüksek tavanlı mekanlarda maksimum verim sağlayacak olan led ampuller, büyük çaplı yerlerde kullanıldığında elektrik faturasından tasarruf elde etmenize de destek olmaktadır. Geleneksel aydınlatma ampullerinin ömrü oldukça kısa olduğu için ampul masrafı da ortaya çıkar. Bu durumun yanı sıra kullanım süresi boyunca ışık güçleri de azalır.

Elektrik Malzemeleri

Elektrik malzemeleri enerji ihtiyacını karşılamak üzere farklı ürün skalasında tasarlanmaktadır. Led ampuller arasından seçim yapmak için gerekli olan husus ışık ve oda hacmine göre karar vermeniz gerekmektedir. Led ampul çeşitleri arasından seçim yaparken lümen, watt renk sıcaklığı, renk oluşturma endeksi, ışık yayılımı ve verimlilik gibi unsurlara dikkat ederek seçim yapabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.