Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Duvar Aydınlatma İçin Kullanabileceğiniz Wallwasher Aydınlatma Sistemleri Nelerdir

09-10-2022 16:36
Duvar Aydınlatma İçin Kullanabileceğiniz Wallwasher Aydınlatma Sistemleri Nelerdir

Wallwasher’ın İngilizce kökenli bir kelime olduğu bilgisinden yola çıkarak Türkçe deki anlamı duvar yıkayıcısı olmaktadır. Buradaki yıkayıcı herhangi bir temizleme işlemine işaret etmemektedir. Bu ürün duvarın bütün yüzeyini ışıkla kaplamak amacıyla üretilmektedir. Dolayısıyla yıkayıcıya benzetilmektedir. Wallwasher mekanlara estettik bir görünüş kazandırmaktadır.

Wallwasher

Binaların dış cephelerinde de kullanılan wallwasher, geniş alanlı yüzeyleri aydınlatmak için ideal bir tasarımdır. Wallwasher’ın en önemli özelliklerinden biri yüzeyin belli bir bölgesini değil tamamını aydınlatmasıdır. Işığın parlamasının önüne de geçmektedir.

Wallwasher Aydınlatma

Türkçe’de duvar boyama anlamında da kullanılan wallwasher’ın iç mekanlardaki kullanım alanları dış mekanlara göre değişmektedir. İç mekanlarda tablo, resim gibi görsel ürünlerin ön plana çıkarılmasında etkili olmaktadır. İlgili ürünün bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken özellikleri bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla güç, voltaj, IP koruma sınıfı, renk, renk sıcaklığı, kontrol ve aydınlatma mesafesi olmaktadır. Işık gücü wallwasher’ın projeksiyon mesafesini belirleyen unsurlardan biridir. Güç aralıkları 18 watt, 24 watt, 36 watt, 48 watt ve 54 watt şeklindedir. Wallwasher aydınlatma sırayla sayılan özellikleri kapsamında bireylerin mekan tasarımı tarzlarına hitap edecek niteliktedir.

Wallwasher Led Aydınlatma

Led aydınlatmanın az miktarda enerji harcaması, kişilerin bu aydınlatma türüne yönelmesinde etkili olmaktadır. Harcanan düşük enerji, ekonomik bakımdan da durumları değiştirmektedir. Hem ekonomik hem de doğaya daha az zarar veren ilgili aydınlatma türünün pek çok tasarım şekli bulunmaktadır. Wallwasher led aydınlatma da bunlar arasında yerini almaktadır. Wallwasher’ın yüzeyin tümünü kaplaması sonucu harcanan enerjinin miktarı önem kazanmaktadır. Şayet yüzeyi yıkar gibi aydınlatma sağlayan bu ürün, az miktarda enerjiyle çalıştığı taktirde tasarruflu olmaktadır. Bunu yolu ise düşük enerji harcayan led aydınlatmadan geçmektedir. Led aydınlatma sistemleri yoğun floresan lambalar gibi cıva içermemektedir. Durağan hale dönüştürülebilmektedirler. Led lambalarda kırılmaya sebebiyet verecek cam tüpler bulunmamaktadır. İç parçaları sert olup darbelere karşı dayanıklı olmaktadırlar. Bu lambalar ayarlanabilmektedirler. Herhangi bir akıma gerek duymaksızın işlevselliğini sürdürebilmektedir. Led aydınlatma sistemi ile wallwasher’ın sistemi bir araya geldiğinde büyük avantajlar elde edilebilmektedir. Bu avantajların hem insan hem de doğa lehine işlediği söylenebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.