Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Çocuklar İçin Korumalı Topraklı Priz Modelleri

20-08-2018 19:08
Çocuklar İçin Korumalı Topraklı Priz Modelleri

Çocuk priz modelleri genel olarak çocuk bekleyen ve evde çocuk olan aileler için oldukça önemlidir.Çocuk korumalı priz çeşitleri genel olarak kapaklı olmalıdır. Bunun sebebi ise çocukların sivri ya da metal unsurlarla prize temas etmesi ve güvenlik açısından ciddi sorunların yaşanabilmesi. Çocuklu evler için özellikle daha güvenli prizler yani diğer bir ismi ile çocuk korumalı priz çeşitleri mevcuttur.

Çocuk Priz Modelleri Nelerdir?

Çocuk priz modelleri genel olarak anahtar priz olarak da ifade edilir. Lambaları yakmak için kullanılan bu düğmelerin mutlaka çocuklu evler için özellikle daha güvenli şekilde tercih edilmesi gerekmektedir. Elektrik geçişlerini sağlayan bu anahtar prizlerinin de güvenilir ve sağlam olması oldukça önemlidir. Bu şekilde istenmeyen kazalar ve riskli durumlardan kaçınmış olmak mümkündür.Bunun dışında çocuk korumalı prizmodellerinde anahtar prizleri konumu da oldukça önem teşkil eder. Bunun için anahtar prizler ya çocukların ulaşamayacağı yerlerde konumlandırılmalı ya da anahtar priz seçimleri kapaklı olarak tercih edilmelidir. Kapaklı prizler her zaman için daha iyi ideal bir seçimdir. Bunun dışında çocuk kilitli anahtar prizler de tercih edilebilir. Bu sayede çocukların elektrikle temasının önüne geçebilirsiniz.

Topraklı Priz Nedir?

Faz ve nötr uç haricinde bir de toprak hattına bağlı bir uca sahip olan prize topraklı priz adı verilmektedir. Topraklı priz genel olarak en çok elektrikli ve dış yüzeyi metal olan ev aletleri için önemli olmaktadır. Elektrikli ve dış yüzeyi metal olan (buzdolabı, çamaşır makinesi vs.) cihazlarda kaçak olması durumunda temasla beraber elektrik çarpma durumları meydana gelebilir.

Standart ve klasik elektrik kabloları faz ve nötr uçlardan meydana gelir. Topraklı priz ise faz ve nötr ucuna ilave şekilde topraklama hattına sahiptir. Topraklama hattı genel olarak kaçak akımlara karşı koruyucu özellikte olmaktadır. Topraklı priz çeşitleri genel olarak her yerde kullanılabilir. Özellikle de dış yüzeyi metal olan eşyaların takılı olduğu prizlerin topraklı olması gerekmektedir. Olası kaçak durumlarında elektrik akımı bu tür cihazlarda direkt olarak vücut ile temas etmektedir. Bu gibi durumlarda ciddi sağlık sorunları meydana gelebilir. Bundan dolayı da topraklı priz özellikle çocuklu aileler için ciddi önem teşkil etmektedir. Topraklı priz elektriği direkt olarak toprağa iletir. Bundan dolayı da nötrleşerek devreyi ve aile fertlerini korur. Özellikle çocuklu aileler için hem kapaklı hem de topraklı priz oldukça önemlidir.

Topraklı Priz Fiyatları Nedir?

Topraklı priz fiyatları genel olarak değişmektedir. Bundan dolayı da topraklı priz fiyatları için standart bir fiyat vermek mümkün değildir. Topraklı priz fiyatları sağladığı güvenlik sayesinde ve olası elektrik kaçakları durumunda yarattığı koruyucu ortam sebebiyle de fiyat bakımından düşünüldüğünde de oldukça uygundur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.