Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Çocuk Korumalı Priz Modelleri

14-10-2020 10:34
Çocuk Korumalı Priz Modelleri

Elektrik prizi, elektrik enerjisi ile çalışan cihazların elektrik şebekesi ile bağlanması amacı ile kullanılan araçlardır. Özellikle priz tesisatı kapsamında en önemli elemanların başında gelmektedir. Bu sebeple de priz tesisatlarına göre ve elektrik yönetmeliklerine uygun olarak priz çeşidi tercihi yapılması önem taşımaktadır. Elektrik tesisatı kapsamında priz çeşitleri seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında sıva altı priz, sıva üstü priz ve etanş priz çeşitleri arasından doğru seçim yapmak gelmektedir. Sıva altı olan priz çeşitlerinin dış çevresi oldukça sert PVC maddesinden üretilmektedir. Prizin dış bölümü farklı renkteki ağaç kaplamalardan ya da plastik malzemelerden üretilmektedir. Bu aşamada enerjinin bağlanacağı kontak alanları yanmaz özelliktedir. Sıva altı priz çeşitleri ise; topraklı prizler, kapaklı prizler, çocuk korumalı priz modelleri, tv ve radyo prizleri, uydu ve sat prizleri, telefon prizleri olarak ifade edilebilir.

Elektrik Prizi Modelleri

Elektrik prizi modelleri elektrik ihtiyacına göre değişmektedir. Sıva üstü prizler, özellikle anten priz geçişli prizler, sıva üstü trifaze priz modelleri gibi alanlarda kullanılmaktadır. Ancak elbette en çok dikkat edilmesi gereken konu çocuklu evlerde tercih edilmesi gereken elektrik prizi modelleri olmaktadır. Küçük çocuklar özellikle prizlere ellerini sokarak çarpılma riskine sahiptir. Bundan dolayı da kapalı prizleri tercih ederek hareket etmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra farklı korumalı priz çeşitleri arasından da seçim yapabilirsiniz. Özellikle nemli yerler için kullanılan etanş priz çeşitlerini de ıslak konumlarda tercih etmeniz gerekmektedir. Bu priz çeşitleri nem, toz, su, patlayıcı ve yanıcı gazlara karşı koruyucu içerisinde kullanılmaktadır. Bu priz çeşitleri enerjinin bağlanacağı kontak alanları, yanmaz özellikte olan PVC ya da porselen malzemelerin içerisinde kullanılmaktadır. Gövde üzerinde bulunan ve akım taşıyan iletken bölüm ve parçaları bakır alaşımdan üretilmiştir. Prizim kullanıldığı alana göre priz seçimi yapmanız uzun vadede en sağlıklı seçimi yapmanıza destek sunacaktır.

Elektrik Prizi Fiyatları

Elektrik prizi fiyatları satın alacağınız elektrik priz çeşidine göre değişmektedir. Prizin üretildiği malzemeler ve detaylar, prizin özelliklerinin belirlenmesi için önemlidir. Bundan dolayı da elektrik prizi fiyatları değişmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.