Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Çelik Spiral Boru Nerelerde Kullanılır

28-12-2022 14:13
Çelik Spiral Boru Nerelerde Kullanılır

Elektrik kabloları hareketli yapıları olmalarından dolayı çabuk zarar görür ve yıpranırlar. Elektrik akımını ileten bu kabloların zarar görmemesini sağlamak için spiral borular kullanılırken dayanıklı olmalarından dolayı çelik spiral boru daha sık tercih edilir.

Çelik Spiral Boru

Kabloları korumak amacıyla kullanılan çelik spiral boru kullanım alanı olarak oldukça geniş olup elektrik kablosu olan her alanda güvenli bir şekilde kullanılır. Güvenliği ve koruyuculuğu arttırmak için inşaat alanlarında, asansör boşlukları gibi alanlarda kullanıma oldukça uygundur.

Mutlusan Çelik Spiral Boru

Mutlusan çelik spiral boru dayanıklılığı normal borulara göre daha yüksektir. Özellikle günümüzde Çin’de yer alan gaz boru hatlarının yapımında sıklıkla tercih edilirler. Uzunlukları ve çapları farklılık gösterirken boyları için kaynakla çalışmalar yapılabilir. Ağırlıklı olarak petrokimya, kimya, tarımsal sulama ve inşaat alanlarında tercih edilen bir boru türüdür. Kullanım alanlarına alınmadan ve kullanılmadan önce testlere tabi tutulur. Kaynak, işleme ve şekillendirme aşamalarında uygun olan, güçlü basınç taşıma kapasitesine sahip bir borudur.

Spiral Çelik Boru Fiyatları

Spiral çelik borular kullanım alanların geniş olmasının yanı sıra basit, yüksek verimli ve düşük maliyetli olup aynı zamanda hızlı işlem yapılabilmesine olanak sunar. Diğer boru tiplerine bakıldığında gerilimleri daha yüksek olup daha az deforme olma özellikleri bulunur. Çap, kalınlık, boyutları itibariyle kolay bir şekilde şekillendirilebilirler. Spiral çelik boruların etraflarında olan çift katlı dikişleri nedeniyle oldukça dayanıklı bir yapıları bulunur. Gerilme ve sürtünmelere karşı deforme olmadan dayanıklı bir yapı sergilerlerken basınca da diğer borulara göre %25 daha dayanıklı oldukları kanıtlanmıştır.

Spiral Çelik boru fiyatları kullanım alanlarına ve kapasitelerine, kalitesine ve uzunluğuna göre farklılıklar gösterir. Bu nedenle mutlaka öncesinde araştırma yapılarak en iyi kalitede olan boruların değerlendirilmesi önemlidir. Plastik ve kauçuk olan borulara alternatif olarak üretilen spiral çelik borular kimyasal direnç gerektiren ve yüksek sıcaklıkların olduğu alanlarda kullanılmaya uygundurlar. Uygulamalarına yönelik en doğru spiral boru çeşidini bulmanız önemli iken bu sayede yüksek performans alabilmeniz mümkün olur. Malzeme seçimi, üretim süreçleri bu nedenle tüm borularda da farklılık gösterir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.