Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Cata Led Armatür Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

08-06-2022 20:36
Cata Led Armatür Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Son zamanlarda mekanda ışık kullanımı, yalnızca ışık ihtiyacını karşılamaktan çok daha fazlasını yapar niteliktedir. Ortamın enerjisi, detayları ile ışık doğrudan bağlantılıdır. Bu nedenle ampul seçimi yaparken dikkatli olunmalı, mekanın ambiyansına ve amaca en uygun ışık seçilmelidir.

Cata Led Armatür

Cata led armatür; lambayla birlikte güç kaynağını, duyları, elektrik bağlantılarını içeren toplu yapıya verilen isimdir. Armatürler içerisinde genellikle led ışıklar tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise led ışığın değiştirilebilir ampullere göre daha uzun ömürlü olmasıdır. Armatür içerisinde yer alan ışık kaynağı led olduğunda herhangi bir değişim yapılmasına gerek kalmamaktadır. Led armatür alınırken dikkat edilmesi gerekenler arasında ilk olarak ışık yayma miktarını belirten lümen değeri yer almaktadır. Lümen değerinin yüksek olması güç seviyesinden daha önemlidir. Lümenin watt değerine bölünmesiyle elde edilen etkinlik ise bir watt’a ne kadar ışık düştüğünü ifade etmektedir, olabildiğince yüksek olmalıdır.Üründen yüksek tasarruf sağlayabilmek için önemli bir kriterdir. Bir diğer dikkat edilebilecek konu ise ürünün kalitesidir. Kaliteyi test etmek için TSE, CE, SO gibi belgelerin olup olmadığı kontrol edilebilir. Armatürlerde genellikle sıva altı ve sıva üstü kavramları kullanılmaktadır. Sıva altı ifadesi, tavanlarda açılan deliklere yerleştirilen armatürler için kullanılmaktadır. Sıva üstü ifadesi ise delik açılmayan tavanlarda, sıva üstü aparat yardımı ile tavana montajlanan armatürler için kullanılmaktadır. Dolayısıyla armatür alınırken kullanılacağı zemine göre armatürün sıva altı veya sıva üstü olmasına dikkat edilmelidir.

Cata Led Armatür Çeşitleri

Armatürler kullanılacağı alana göre çeşitlenmektedir. Örneğin tavanda kullanılacak aydınlatmalar için tavan armatürleri, sokak aydınlatmaları için sokak armatürleri, mağazalarda kullanım için özel mağaza armatürleri gibi çeşitleri bulunmaktadır. Ancak Cata led armatür çeşitleri aynı zamanda içerdiği bağlantılara ve şekline göre de isim alabilmektedir. Örneğin tavandan aşağı doğru sarkıtılan sarkıt led armatürler, doğrusal yapıya sahip lineer armatürler, belirli bir noktayı hedef almasıyla spot armatür adını alan armatürler gibi Cata led armatür çeşitleri bulunmaktadır. Ürünün beklentinizi karşılaması için amaca ve mekana uygun armatür çeşidini seçmek önemlidir.

Cata Led Armatür Fiyatları

Armatürlerin çok çeşitli kullanım alanları olduğundan kullanım alanına göre armatürün içerdiği yapılar, özellikler değişim göstermektedir. Bu nedenle Cata led armatür fiyatları da modellere göre çeşitlilik göstermektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.