Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Akım Korumalı Priz Alırken Nelere Dikkat Edilir

22-01-2023 15:02
Akım Korumalı Priz Alırken Nelere Dikkat Edilir

Akım korumalı priz, elektrikli cihazların çalışması sırasında oluşabilecek yüksek akım veya kısa devre durumlarını önlemek için tasarlanmış bir tür elektrik prizidir. Bu prizler, elektrik sistemi üzerinde yer alan bir koruma devresi ile donatılmıştır. Koruma devresi, cihazların çalışması sırasında normal çalışma koşullarının dışına çıktığında, yüksek akım veya kısa devre durumlarını tespit eder ve prizi kapatır. Bu sayede, cihazların hasar görmesi veya yangın çıkması riski azaltılmış olur. Akım korumalı prizler, ev ve iş yerlerinde kullanılabilir ve günümüzde bazı ülkelerde zorunlu hale getirilmiştir.

Akım Korumalı Priz

Dikkat edilmesi gereken bir konuda akım korumalı priz çeşitlerinin güç özellikleridir. Prizinizin maksimum alabileceği güç değeri 2000W ise, 2400W bir cihaz taktığınızda priziniz gücü kesecektir. Bu nedenle priz alırken maksimum güç değerini göz önünde bulundurun. Elektrik akım korumalı priz, elektronik cihazların yüksek akım ve voltaja maruz kalmasını engellemeye yarar. Bu priz, elektrikli aletleri ani akım dalgalanmalarına karşı koruma görevini üstlenir. Yüksek akım ve voltaj dalgalanmaları, koruma prizi sayesinde söz konusu cihazlara ulaşamaz. Bu açıklamayla akım korumalı priz ne işe yarar sorusu da cevaplanmış olur.

Tuncmatik Akım Korumalı Priz

Tunçmatik akım korumalı priz, elektrikli cihazların çalışması sırasında oluşabilecek yüksek akım veya kısa devre durumlarını önlemek için tasarlanmış bir elektrik prizidir. Bu prizler, elektrik sistemi üzerinde yer alan bir termal tunçmatik koruma devresi ile donatılmıştır. Koruma devresi, cihazların çalışması sırasında normal çalışma koşullarının dışına çıktığında, yüksek akım veya kısa devre durumlarını tespit eder ve prizi kapatır. Bu sayede, cihazların hasar görmesi veya yangın çıkması riski azaltılmış olur. Tunçmatik akım korumalı prizler, ev ve iş yerlerinde kullanılabilir ve günümüzde bazı ülkelerde zorunlu hale getirilmiştir. Tunçmatik koruma devresi termal olarak çalışır ve normal çalışma koşullarında sıcaklık düşük kalırken yüksek akım oluştuğunda sıcaklığı yükselir ve koruma devresi çalışır.

Tunçmatik Tekli Akım Korumalı Priz

Tuncmatik Tekli Akım Korumalı Priz, bağlı cihazda bulunan voltajdaki ani değişiklikleri yansıma olmadan ayarlar ve ayrıca bir elektrik kesintisi sırasında meydana gelen dalgalanmaları ayarlar. Akım korumalı priz kısaca aslında prize gelen yüksek gerilime sahip elektriği yalıtarak, yüksek gerilimden koruyarak priz üzerinde takılı olan cihazlarınızı korur. Akım korumalı prizin içinde yer alan alternatif devre, yüksek voltaj ve akım dalgalanmalarını algılayacak özelliğe sahiptir. Bu cihaz voltaj ve akım değerlerinin sürekli olarak değiştiği yerleşim alanları ile işletmelerde büyük zararların önlenmesi için son derece faydalıdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.