Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım

Acil Durum İkazı Olarak Kullanabileceğiniz Bir Duman Dedektörü

03-12-2021 21:37
Acil Durum İkazı Olarak Kullanabileceğiniz Bir Duman Dedektörü

Ev, iş yeri, ofis, şantiye yani akla gelinebilecek bütün kapalı alanlarda güvenlik önlemlerinden biride duman dedektörüdür. Duman dedektörü bulunduğu alanda herhangi bir duman karşısında yüksek bir şekilde sinyal verir ve alarmını aktif hale getirir. Alarm sayesinde yangın büyümeden sadece dumanlar yeni çıkmaya başladığı anda müdahale edilmesini sağlar. Böylelikle acil durumlarda erken müdahale sağlanmış olur. Maddi ve manevi hasarların önüne geçmesini sağlar. Hatta birçok işletmede duman dedekötürünün bulundurulması şart koşulmuştur. Duman ikaz dedektörü ile olumsuz durumlara karşı öncesinden önlem almış olur, mallarınızı ve canınızı korumuş olursunuz.

Duman Dedektörü

Duman dedektörü genellikle bulunduğu alanın tavanına monte edilir. Kendi arasında model ve çeşitlilik farklı bulunur. Bazı modeller elektrik bağlantısı ile kurulurken bazı modelleri ise pillidir. Duman dedekötürü tavana monte ettikten sonra yangından dolayı çıkan dumanı saniyeler içerinde algılar ve güçlü bir alarm sesi başlatır. Duman dedektörleri sadece yangından dolayı çıkan dumanları algılamaz. Aynı zamanda doğal gaz dumanını da algılama özelliğine sahiptir yada prizler de oluşan elektrik kaçağına bağlı dumanları da algılamaktadır. Fabrikalarında olmazsa olmazları arasında yer alır. Yangın dedekötürü birden fazla odaya takılabilir. Alanın büyüklüğüne göre bazen birden fazla dedektöre ihtiyaç duyulur.

Cata Duman Dedektörü

Cata duman dedektörü en çok tercih edilen marka ve modellerindendir. Bu model ve markanın çok tercih edilmesinin sebebi daha fazla alarm gücüne sahip olması ve dumanı daha erken fark etmesidir. Aynı zamanda Cata duman dedektörünün kurulum ve montajı oldukça basittir. Montajını yapmak için ekstra montaj bilgisi gerektirmez. Basit işlemlerle çok basit şekilde kendiniz de montajını yapabilirsiniz. Montajı kolay olduğu kadar aynı zamanda çıkarılması da kolaydır. Taşınma sırasında size çıkarım konusunda zorluk çıkarmaz.

Cata ct-9451

Cata ct-9451 Cata modelinin serilerinden biridir. Bu seri, duman dedekötürünün en çok tercih edilen modelidir. Çünkü elektrik ile değil pille çalışır. Böylelikle elektrik kesintisine karşı aktif olarak çalışmaya devam eder. Fiyat bakımından da oldukça uygun olan bu model birçok kapalı alanın gözdesidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.